Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes méhnyakrák-szűrés

Ingyenes méhnyakrák-szűrés Életmód

Augusztus 1-je és 3-a között Szentléleken, Zágonban, Zabolán és Gelencén végeznek ingyenes méhnyakrák-szűrést a következő program szerint.

Hirdetés
Hirdetés

Szentléleken augusztus 1-jén, kedden 12 és 17, Zágonban augusztus 2-án, szerdán 9 és 13, Zabolán ugyanaznap 14 és 18, Gelencén augusztus 3-án, csütörtökön 10 és 15 óra között a helyi orvosi rendelők udvarára várják a településen élő 24–64 éves lányokat, hölgyeket. Ne feledjék magukkal vinni a személyazonossági igazolványukat!

 

A méhnyakrák azon kevés rákos megbetegedések egyike, amely szinte 100%-ban megelőzhető a szűrési programokon rendszeresen résztvevő nők körében. Minden másodperc számít! A rendszeres szűréssel (screening) időben felderíthetők a sejtszintű elváltozások. Ezek korai felfedezése, valamint a korai stádiumban levő méhnyakrák megfelelő kezelése teljes gyógyulást is eredményezhet.

Ezen szűrési program keretében, a 24–29 éves korosztály esetében Babeş-Papanicolaou-tesztelésre kerül sor, a 30–64 évesek körében pedig HPV-meghatározásra a sejtszintű elváltozások felderítése céljából. Egy tesztelés mindössze öt percet vesz igénybe.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük