Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megemlékezés és kamarakiállítás

Megemlékezés és kamarakiállítás Kultúra

A RoyChowdhury-Mikes család, Kovászna Megye Tanácsa és a sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet zártkörű megemlékezést tartott vasárnap gróf hídvégi Mikó Imre születésének 215., halálának 154. évfordulója alkalmából Zabolán, a Mikes-kastélyban.

Hirdetés
Hirdetés

A megjelent közönséget Roy Chowdhury-Mikes Katalin grófnő és Roy Chowdhury-Mikes Gergely gróf üdvözölték. A grófnő a családi kötelékről emlékezett, és megemlítette, hogy Mikó Imre korabeli emléktábláját közös erővel szeretnék a közeljövőben elkészíttetni és visszahelyezni eredeti helyére.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke Mikó Imre államfői kiválóságáról, kötelességtudásáról és emberi nagyságáról, valamint a szülőföldje iránti elkötelezettségről beszélt. Szebeni Zsuzsanna, a Magyar Kulturális Intézet vezetője kamarakiállítás keretében emelte ki Mikó Imre elkötelezett mecénási tevékenységét, amely során nemcsak anyagilag és erkölcsileg, hanem példamutatásával, szimbólumhasználatában és jelmondatával is támogatta a Székely Mikó Kollégium létrejöttét.

A megjelent közönség közül számosan, a Székely Mikó Kollégium nevében Kondor Ágota igazgató és Krecht Gyöngyvér helyezték el a megemlékezés koszorúit.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük