Felhívás!

RÖVIDEN

Csak megfontoltan fellebbezni!

A pótérettségi előzetes eredményei, illetve azoknak a megfellebbezése után a végleges sikerráta a megyében 36,84%, tehát még másfél százalékkal sikerült feljebb tornászni a sikeresen vizsgázók arányát, és több mint 5%-kal meghaladni az országos átlagot, ami 31,5%. A román dolgozatok óvása után nőttek a jegyek, de a szaknak megfelelő választott tantárgy esetében csökkentek, ez meglátszik a sikeresek ará-nyán: ez románból 37,30%-ról 38,10-re nőtt (gyakorlatilag két diákot jelent), a választott tantárgy esetében viszont 58,51-ről 55,32-re csökkent, vagyis három dolgozatot utólag leosztályoztak. Anyanyelvből és a kötelező tantárgyból nincs változás.

Rendőrségi hírek

Két ittas gépkocsivezetőt is lekapcsoltak a hétvégén az egyenruhások: vasárnapra virradóan Zágonbárkányban egy 38 éves férfit, vasárnap este pedig Nyáraspatakon egy húszéves fiatalembert, akinek ráadásul hajtásija sem volt.
Kutyával ütközött vasárnap este egy motorbiciklis a Katrosában, a férfit és nőutasát is kórházba szállították.
Elkapták a kézdivásárhelyi egyenruhások azt a férfit, aki augusztus 18-án egy parkolóban kb. 18 ezer lejt tartalmazó borítékokat lopott el. A tulajdonos kárát hiánytalanul megtérítették.
Bekísérték a megyeszékhelyi rendőrségre Lemhényből azt a férfit, akire a bákói törvényszék 3 év négyhónapnyi letöltendőt szabott ki csempészáruk szállítása, forgalmazása miatt. Onnan fegyházba szállítják.

Takarítják a Debren-patak medrét

Múlt csütörtökön a TEGA megkezdte a Debren-patak medrének kitakarítását. A patak mintegy 2,7 kilométeren lakott területen halad át Sepsiszentgyörgyön, ennek a szakasznak a takarítását az Oltmező utcai hídtól kezdték el. A két hónapnyi munka során nagy teljesítményű kotrógépekkel vájják ki a patak medrét, a szemetet is eltakarítják.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.