Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Fiatalok az önkormányzatban

Fiatalok az önkormányzatban Kovászna megye

Az a szándékunk, hogy bemutassuk az első 20-25 jelöltet, akik szerepelnek a megyei tanács jelöltlistáján, hiszen azt szeretnénk, hogy a 30-ból legalább 20-22 helyet megszerezzünk – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Tamás Sándor. A megyetanácselnök első körben négy fiatal (értsd: 35 év alatti) jelölttel tartott közös sajtóértekezletet.

Hirdetés
Hirdetés

Tamás Sándor elmondta: vannak fenntartásaik azzal az RMDSZ-en belüli előírással, hogy a jelöltek 15 százalékának fiatalnak, 15 százalékának pedig nőnek kell lennie, mert szerintük az értékek mentén kellene beszervezni az embereket.

– Mi így is kezdtünk hozzá, de ennek aztán az lett a következménye, hogy a fiatalok aránya nem 15, hanem 20 százalék lett – tette hozzá.
Kelemen Szilárd 32 éves, közgazdász, a magyar diákszövetség és a Junior Business Club korábbi, az RMDSZ ifjúsági szervezetének, a HÁRIT-nak jelenlegi elnöke nyolc év megyeszékhelyi tanácsosság után váltott „magasabb szintre.”

– A sepsiszentgyörgyi tanácsnál azt csináltam, amihez értek: az ifjúsági és sportbizottságban, illetve a gazdasági bizottságban tevékenykedtem. A jövőben is ezt tenném, annyi kiegészítéssel, hogy ide venném még a vidékfejlesztést mint szakterületet – mondta a fiatal jelölt.

A 33 éves Nagy Zoltán történész, két kislány apja, történelem-filozófia szakot végzett, 2011-ben költözött haza, és – amint a megyei tanácselnök is elmondta – „nem ritkán lóháton jár”.
– 2014-ben, sok korombelihez hasonlóan én is elhatároztam, hogy elmegyek. Egy ló tartott itthon. Azt gondolom, ennek üzenete van. A történelem iránti szenvedéllyel szeretném segíteni a tanács munkáját, hogy olyan megtartó erejű tevékenységeket szervezzünk, hogy a fiatalok lássák: érdemes itthon maradni – fogalmazott.

Oláh István a maga 27 évével a legfiatalabb jelölt, jogi és agrármérnöki diplomát szerzett a bukaresti egyetemen, nemzetközi kapcsolatokból mesterizett, eddig a dálnoki és zabolai helyi tanácsnál dolgozott.
– Ha a közéleti problémákban fejlődést akarunk elérni, akkor feladatokat kell vállalni – foglalta össze egyetlen mondatban a motivációját.
Jakab Barna repülőmérnököt már bemutattuk, hiszen bejutó helyen szerepel a sepsiszentgyörgyi listán is, a fiatalember munkájára mindkét önkormányzat igényt tart, nem sikerült megegyezniük, melyikre kerüljön fel. Ebben nem kevés szerepe lehet annak, hogy jelenleg a brassói reptér félmilliárd lejes projektjét menedzseli. (Mellékesen kiderült, hogy őfelsége II. Fülöp kezéből vehette át a brit királyi ház kitüntetését egy tanulmányáért, amely a Malaysia Airlines 2014-ben 227 utassal és 12 fős személyzettel az indiai óceán fölött szó szerint eltűnt Boeing 777-es gépére vonatkozott.)

Az értekezleten elhangzott: a megyei tanács nem csak szóval biztatja a fiatalokat az itthon-maradásra, legutóbb 40 fiatal vállalkozó 40-40 ezer eurót pályázhatott, hogy saját céget indítson, és akik így – egyáltalán nem mellékesen – mint-egy száz munkahelyet hoztak létre. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások