Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Maradt a régi elnök

Maradt a régi elnök Kultúra

Csomakőrös református egyházközségének vendégszeretetét élvezték a Kézdi–Orbai Református Egyházmegye Nőszövetségének képviselői vasárnap, szeptember 30-án, ahol tisztújító közgyűlést tartottak.

Az 1779-ben épült templomban nagytiszteletű Balogh Zoltán esperes hirdetett igét, majd Németh Zsuzsánna megyei nőszövetségi elnök köszöntötte a közgyűlést, ismertette a programot, és megköszönte a leköszönő vezetőségnek: Ruszka Margó és Benedek Szilvia alelnököknek, Kovács Edit pénztárosnak, Biró Erika jegyzőnek az eddigi munkát.
A nt. Balogh Zoltán esperesre által levezetett választás eredményeképpen elnök maradt Németh Zsuzsánna, aki Dezső-Csiha Ibolyát és Benedek Szilviát alelnökökként, Dombi Etelkát jegyzőként és Kovács Editet pénztárosként jelölte meg. A jelöléseket a közgyűlés egyhangúlag megszavazta. A leköszönő tisztségviselők megköszönték az addigi bizalmat, és Isten áldását kérték a további szolgálatra és munkára.
A továbbiakban Bende Tamás helyi lelkipásztor ismertette a templom történetét, valamint a falu híres szülöttjének, Kőrösi Csoma Sándornak életéből emelt ki példaértékű mozzanatokat. A résztvevők ezután átvonultak a Kőrösi-emlékházba, ahol részletesebben is megismerkedhettek a keletkutató életével és munkásságával.

Biró Erika

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük