Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.45 Money (fr. thriller, 90 p.); 17.00 A végzet órája (am. családi film, fantasy, 104 p.); 18.30 Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (román dráma, 140 p.); 19.00 Lajkó – Cigány az űrben (magyar fekete komédia, 90 p.); 20.45 Az apáca (am. horror, misztikus thriller, 96 p.); 21.00 Esti iskola (am. vígjáték, 111 p.).

 

SZÍNHÁZ

Ma 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében A. P. Csehov Meggyeskert című darabot játssza a helyi magyar társulat.

 

CIVIL LICIT

Október 4-én, csütörtökön 18–20 óráig Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban a Háromszéki Közösségi Alapítvány által szervezett adománygyűjtő eseményen az aukció módszerét alkalmazva gyűjtenek (idén az alapítvány által koordinált) közösségi programokra.

 

HANGVERSENY

Október 4-én, csütörtökön 18 órától Désir de l’Orient című francia zene szólóestre kerül sor az Árkosi Művelődési Központ Bástya Termében. Előadják: Karácsony Noémi mezzoszoprán, a Brassói Transilvania Tudományegyetem másodéves doktori hallgatója, akit Sena Ducariu kisér zongorán.

 

KIÁLLÍTÁS

* Október 5-én, pénteken 17 órakor a Kovásznai Kádár László Képtárban nyitják meg a XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon kiállítását. A tárlatot Magdó István, a MFVSZ erdélyi alelnöke méltatja. Az eseményen közreműködnek: Fülöp Zsolna, Karácsony Attila és Szabó Róbert diákok (felkészítő tanár: Kurta Béla).

* Október 5-én, pénteken 18 órakor a Székelyföldi Vadászati Múzeumban díjazzák az v. Transnatura Nemzetközi Természetfotó Pályázatra beküldött munkákat, illetve azokból kiállítás nyílik. Az eseményt Radisics Milán(természetfotó-riporter, a National Geographic fotósa, zsűritag méltatja, a munkákat dr. Dorel Găină fotóművész, Damokos Csaba dizájner zsűritagok értékelik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 3., 9:04
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ajanlo: A Sepsiszentgyorgy-i mozi figyelmebe ajanljuk a REDBAD cimu tortenelmi filmet,mely Roel Reine rendezo kezei alatt latott napvilagot 2018-ban. Roviden a film tartalma:A 7.szazadban Europa eszaki reszet a pogany frizek,szaszok es danok uraltak.Redbad a szabad frizek utolso kiralya,aki szembeszallt sajat nepe kegyetlen pogany ritualeival csakugy,mint a delrol erkezo frankokkal,Europa uj uraival.A frank hoditok a keresztenyseg eroszakos terjesztesevel vontak hatalmuk ala Europa pogany nepeit.A latvanyos hosi eposz egy valos tortenelmi alak,Redbad,a fuggetlen szellemu uralkodo tortenete.Az egyik legnagyobb szabasu holland tortenelmi film megtortent esemenyeket dolgoz fol. Es egy idezet a filmbol,Redbad kenyszer megkeresztelkedeserol.Bonifacius megkerdi a keresztenyseget eppen folvenni keszulo Redbadot:”-Megtagadod a satant,es ennek minden tenykedeseit.Redbad:-Igen.Bonifacius:-Akkor gyere be mellem a vizbe es merulj ala.Redbad fejet viz ala nyomjak es mikor folengedik visszakerdez:-De atyam aki rendes ,becsuletes ember volt es testvereim meg barataim akik mindvegig nepuk javat es szabadsagat szolgaltak ok velem johetnek majd a Mennyek Orszagaban.Bonifacius:-Nem,Hiszen ok poganyok voltak,nincsenek megkeresztelkedve.Mire Redbad igy valaszol:-Akkor en inkabb megyek barataimmal es testvereimmel a Pokolba,mint ellensegeimmel a Mennyek Orszagaban.” Kivancsian varjuk a Vatikan velemenyet e filmrol.Szerintunk a 2018-as ev egyik legjobb tortenelmi filmje.(A film a netrol letoltheto es megnezheto.Van hozza magyar es roman felirat is.Pontos cimeket nem adhatok,mindenki keresse meg onmaga a keresovel.Jo szorakozast a filmhez es nagyvaszonon is megneznenk ezert ajanlottam a Sepsiszentgyorgy-i mozi vezetosegenek,hogy tuzze musorra ezt a filmet.Garantalt kasszasiker lessz ez a film!)

  • User
    Dátum: 2018. október 4., 13:54
    ÉRTÉKELÉS: -4

    IMDB ide,vagy IMDB oda de az idei ev filmjei kozul A Redbad az egyik legjobb film. Es ,hogy te szemelyesen mit neveznel garantalt kasszasikernek az nem erdekel senkit.Az ilyeneknek mint te es a hozzad hasonlo kulturaval rendelkezoknek, A viszkis meg a Lajko-Cigany az urben a garantalt kasszasiker.Szerintem mindket film egy pocsek xar.

  • User
    Dátum: 2018. október 4., 14:02
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Te meg nem is lattad a filmet.Egyszer nezd meg es azutan kotozkodj masokkal.Mi nem tetszett a Redbad-ban.Talan az,hogy bemutatja az igazsagot,hogy milyen eroszakosan es kegyetlen,sot embertelen es gyilkos modszerekkel terjesztettek a kereszteny vallast Europa 7-ik szazadaban?! Vagy talan az nem tetszik,hogy a tobbi uj filmmel ellentetben ez nem 3D-s rajzfilm?! Mert ebben a filmben az osszes harci jelenet eloben jatszodik,igazi lavasokkal es elo szineszekkel.A film forgatasan tobb mint 8000 lovas vett reszt ami a film vegere ra is van irva a koszonettel egyutt. Ha pocsek filmeket,kamu harci jelenetekkel,kompjuteren rajzolt xarsagot akarsz latni akkor valasszal mas filmet.Sajnos ezeket a xar filmeket ontjak a filmstudiok manapsag.A Redbad pontosan ezert jobb mint a manapsag ,hulye gyerekeknek gyartott 3D-s,6D-s idiota filmek! Abba viszont beleegyezek,hogy a rendezoje Roel Reine,valoban kenyes temahoz nyult hozza.Olyan temahoz amihez sok mas filmrendezonek nem volna batorsaga. De a filmet nem rosszindulattal es nem a keresztenyseg ellen gyartottak.Ez tortenelem! Es ha igy volt,akkor igy kell bemutatni.Tudod baratom a tortenelemmel az a legnagyobb baj,hogy ezt mindeg a gyoztesek irjak.Es ez nem volt maskeppen a Redbad idejeben sem!