Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Másoknak szerezni örömet

Másoknak szerezni örömet Kultúra

Lélekemelő zenés istentisztelettel kezdődött az idősek élményhete a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Idősotthonban, mely olyannyira felpezsdítette az öregek életörömét, hogy egy óráig abba sem hagyták a népdal­ének­lést.

Az egyhetes rendezvénysorozat apropóját az Idősek október 1-jei világnapja adja, ám ennek alkalmából a különben gyakori otthonbeli foglalkozásokat kicsit ünnepire hangolva szervezték Fábián Kinga és Olasz Zsuzsa szociális munkások. Hétfőn, a gyermekjogvédelmis napközisek szívmelengető köszöntője után, Buzogány-Csoma István, szentivánlaborfalvi unitárius lelkész tartotta a rendhagyó istentiszteletet, majd a dalolás után egy díszebédben volt részük az öregeknek. Kedden a parkban korzóztak, mert kívánták az öregek a vattacukrot – bizonyára szép emlékeik okán – és a sétát a napsütéses parkban. Ma, szerdán a Monte Cristó grófja van műsorra tűzve a filmklubban, csütörtökön az idősek maguk sütnek süteményt, és el is viszik azoknak a sorstársaknak, akik egészségi állapotuk miatt kimaradtak a napközi foglalkozásokról.
– Elég magas, 85 év körüli az átlagéletkor az idősotthonban – mondta Fábián Kinga. – Igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy a bentlakók aktívan is tegyenek az ünnepi pillanatokért, és ennek egy szép módja, ha másoknak szereznek örömet.
Pénteken szüreti bállal zárul az idősek élményhete.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük