Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Kultúra Napja

> A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében, a Kulturális kávépercek című program keretében ma 17 és 19 óra között bárki elbeszélgethet Gáspár Csaba zenésszel, Daczó Enikő képzőművésszel, Gothárd Veronika táncossal, Korodi Janka és Pálffy Tibor színészekkel, Szonda Szabolcs irodalmárral, Szőcs Botond zenésszel, illetve Tőkés Edit és Tőkés Csaba Zsolt néptáncosokkal. A rendezvénynek helyet ad a Színház Büfé, a Szimpla Sepsiszentgyörgy, a Tein Teahouse és az IndiVINO. Ma 20 órától a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar ünnepi koncertje hallgatható meg a Tamási Áron Színház nagytermében.

>> A Sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet szervezésében a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében 11 órától bemutatják A Székely Mikó Tanoda története című kiadványt.

>> A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa ma 17 órától online műsoron emlékezik meg a magyar kultúra napjáról. A művelődési központ Facebook-oldalán a virtuális gála megnyitóján a magyar himnuszt énekli a Krisztus király templom Laudate kamarakórusa.

>> AZ Erdélyi Művészeti Központban ma 18 órától Kovács Árpád művészettörténész megnyitja Orth István grafikus kiállítását.

>> Ma 18 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében online beszélgetésre kerül sor a múzeum Facebook-oldalán. Téma: A kultúra nem egy álom tárgya, a kultúra a mindennapok megélése. Benedek-Huszár János polgármesterrel Hoffmann Edit muzeológus beszélget.

>> A Vigadó Művelődési Ház 16 órától a díszteremből közvetíti a Facebookon Mátyás Réka Házhoz című kiállításának megnyitóját, a moderátor: Nánia Hanna, majd 17.30-tól a Vigadóart újabb produkciója, az Amit mondani kell című irodalmi est követhető ugyanott. Előadók: Kiss László, Ruszka Sándor, Lung László Zsolt, Nánia Hanna és Nánia Hilda.

>> Ma 19 órától Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban játssza Táncsétány (rendező: Ivácson László) című előadását a Háromszék Táncegyüttes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük