Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hova tűntek a hóemberek?

Online díjátadó kisfilmben tették közzé annak a kreatív pályázatnak az eredményét, melyet a sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet és a Vadon Közhasznú Egyesület hirdetett meg. Közel félszáz erdélyi óvodás és kisiskolás adott vizuális választ arra a kérdésre: Hová tűntek a hóemberek?

A hóemberek világnapján, január 18-án hirdette meg kreatív pályázatát a sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet a Vadon Közhasznú Egyesülettel partnerségben. A pályázatra óvodások és általános iskolások rajzait, festményeit, kézimunkáit és tavalyi hóemberekről készült fotóit várták a szervezők. „A pályázat egyszerre szerette volna beindítani a gyermekek kreativitását az általuk nagyon kedvelt figura személyén, a hóemberen keresztül, de ugyanakkor azon is szerette volna elgondolkodtatni a gyerekeket, hogy mi történhetett a természetben, ha ilyen sokáig nem hull a hó” – hangsúlyozta Szebeni Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázatra közel félszáz, legkülönfélébb technikákkal készült alkotás érkezett Erdély egész területéről. A négytagú zsűri (Ferencz Boglárka grafikus, Pál Wendel rajzfilmtervező, Szebeni Zsuzsanna és Bencze Csilla-Ágota) három kategóriában 15 pályamunkát választott a legjobbak közé. A díjazottak 1000 euró összértékű eszköz- és anyagvásárlási utalványt nyertek.

A fődíjat az óvodások közül az 5 éves sepsiszentgyörgyi, Deák Dóra Tímea nyerte, míg a 10 éves, szilágynagyfalusi Pop Csenge Natália az általános iskolások korosztá­lyá­ban vitte el a pálmát. Az óvodás korosztályban első helyezést ért el a sepsiszentgyörgyi születésű, 7 éves Pünkösdi Petra Sára, az általános iskolás korcsoportban a 13 éves, gyergyószentmiklósi Jakab Bálint Máté munkáját díjazták aranyéremmel. A legjobb és egyúttal leghumorosabb fényképet a homoródalmási Csete testvérek, Anna (8 éves) és Janka (6 éves) készítették, akik a hűtőszekrénybe helyeztek egy hóembert, míg az ezüstérmet a 8 éves, sepsiszentgyörgyi Sánta Boróka kapta, aki egy befőttesüveget fotózott le vízben úszó sárgarépával, „Tavalyi hóember” felirattal.

Az intézet a beérkezett pályamunkákból online galériát hoz létre, amely hamarosan elérhető lesz a honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük