Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folkkocsma a Szimplában

Folkkocsma a Szimplában Kultúra

Augusztus 8-án, hétfőn 20 órától a Rézeleje Fanfárosok folkkocsmává varázsolják a sepsiszentgyörgyi Szimplát.

Hirdetés
Hirdetés

A Rézeleje Fanfárosok 2020 óta játszanak együtt, elsősorban moldvai tánczenét. A táncházaikban és koncertjeiken azt a hangulatot idézik, amikor a népi dallamok a mai korban, eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, keveredve a népszerű „muzică populară” dallamaival.

A repertoár gerincét képző moldvai táncházi muzsikán túl szemezget a Kárpát-medence, valamint Románia és a balkáni országok zenei világából. Magyarországon egyedüliként alkalmazzák a trombitát és tenorkürtöt ebben a műfajban, mely egyedivé teszi hangzásukat a többi, hasonló stílusban játszó zenekar között. A zenekar rövid fennállása során számos budapesti és vidéki fesztivál, táncház és lakodalom mellett játszott a Kobuci Kertben, a kapolcsi Bondoró fesztiválon, a csángó zenei kultúra egyik központját jelentő Guzsalyas Csángó táncházban, a Tilos ElMaratonon, valamint a Tilos Rádió Népzenei Műsorában is.

A zenekar hangszereléséből adódóan megszólal akusztikusan is, és alkalmas vonulás közbeni játékra. Tagjai: Antonovits Bence (alt szaxofon), Benke Róbert (dob), Bereczki Bálint (tenorkürt), Békési László (tenor szaxofon/klarinét), Korsós Kinga (kobza, ének), Szabó Levente (harmonika) és Udvardi Márton (trombita).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük