Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bágyi Quartet és Yengibarian a Borudvarban

Bágyi Quartet és Yengibarian a Borudvarban Kultúra

Csütörtökön 20 órától a Bágyi Balázs New Quartet és az örmény David Yengibarian koncertezik a kézdivásárhelyi Borudvarban.

Hirdetés
Hirdetés

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, aki húszas évei óta vezeti saját zenekarait. Számos formáció tagjaként szinte minden műfajban alkot, különleges, melodikus dobolási stílusa komplex zenei élményt nyújt. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban, és az egyetlen magyar jazz-zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában. Előző kvartettje 2004-2011-ig létezett, ebben a periódusban szinte minden fesztivált megjárt, a hazai etno-jazz műfaj jelentős produkciója volt. Az új felállás zeneiségében a post bop elemekből építkező akusztikus kortárs jazz dominál.

David Yengibarian (képünkön) 1995-től Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol idővel az egyik legkeresettebb jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált. Öt saját lemezt jelentetett meg, tovább számos színházi- és filmzenét komponált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, az európai és amerikai jazz, és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük