Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Apáczai-díj – 10. kiírás

Apáczai-díj – 10. kiírás Kultúra

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Országos Elnöksége által alapított Tudományos Tanács kétévente írja ki Apáczai-díj pályázatát a romániai magyar közoktatásban tevékenykedő pedagógusok részére.

A díj Apáczai Csere János munkásságának állít emléket, és célja a közoktatásban dolgozó magyar pedagógusok tudományos tevékenységének értékelése, ösztönzése, népszerűsítése.

A kétévenként odaítélt díjra önálló kötetben, elismert tudományos szakirányú folyóiratban megjelentetett vagy a világhálón közzétett munkák szerzői jelentkezhetnek.

A pályázaton azok a pedagógusok vehetnek részt, akik a közoktatásban dolgoznak, vagy onnan mentek nyugdíjba, és az oktató-nevelő munka mellett tudományos kutatást is végeznek. A kétévenként kiírt pályázatra az előző díjkiosztó – 2020. október – után megjelent tudományos munkákkal – szakkönyvvel (szerzőként vagy fordítóként), tankönyvvel, munkafüzettel, település- és iskolamonográfiákkal, folyóiratban megjelentetett vagy a világhálón közzétett tudományos munkákkal, illetve rendszeresen működtetett tudományos-oktatási portállal lehet jelentkezni a természettudomány, a humántudományok, valamint a pszichopedagógia területéről. A Tudományos Tanács idén is kategóriánként egy-egy díjat oszt ki, de el is tekinthet a díj odaítélésétől, amennyiben arra érdemes pályamunkát nem nyújtanak be.

Az Apáczai-díj kisplasztikából, sorszámozott oklevélből és pénzjutalomból áll.

Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet. Azok a pedagógusok, akik már részesültek Apáczai-díjban, elnyerhetik a díj ezüst, arany vagy gyémánt fokozatát.

Pályázni kizárólag online módon lehet, postázni CSAK a díjnyertes pályamunkák egy példányát szükséges. Az internetes Apáczai-díj pályázatkezelő elérhető az RMPSZ honlapján.

Az Apáczai-díj pályázati felhívása elérhető a www.rmpsz.ro oldalról, további információk az apaczaidij@rmpsz.ro ímélcímen igényelhetőek.

(RMPSZ-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük