Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Fővárosiak ellen a háromszékiek

Hétközi fordulóval folytatódik ma a női kosárlabda Nemzeti Liga, a 19. játéknapon a Sepsi-SIC idegenben, míg a KSE hazai pályán küzd a győzelemért. A Sepsi-SIC csapata túl van a koronavírus-fertőzésen, így közel három hét kihagyás után ismét bajnoki mérkőzést játszanak, 15 órától a Bukaresti Rapid otthonában. A KSE is fővárosi együttessel méri össze erejét, ráadásul a céhes városbeli lányok bő két hónap után élvezhetik újra a hazai pálya előnyét, 17.30-tól a Bukaresti Agronomiát látja vendégül.

Nem jutott tovább

A gyergyószentmiklósi Lőrincz Tímea a női sífutók sprintversenyének kvalifikációs futamán, tizenhárom ellenfelét megelőzve, a 78. pozícióban zárt. A pekingi téli olimpia egyetlen Romániát képviselő magyar indulója 3,55.15 perces időeredménnyel teljesítette a másfél kilométeres távot. A futamot a svéd Jonna Sundling nyerte, aki 3.09.03-as idővel ért célba. A versenyszám negyeddöntőjébe az első 30 helyezett juthatott tovább, és csak a téli sportokban nagyhatalomnak számító nemzetek sportolói kerültek a legjobbak közé. A harmadik olimpiáján szereplő Tímea csütörtökön reggel 9 órától a 10 kilométeres klasszikus stílusú versenyszámban indul.

Történelmi bronz egyéniben

Elutasították kedden a magyarok óvását, így rövidpályás gyorskorcsolyában nem változott a férfi 1000 méteres döntő végeredménye a pekingi téli olimpián, azaz a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort kizárták, míg Liu Shaoang a kínai Zsen Ce-vej és Li Ven-lung mögött bronzérmes lett. A fiatalabb Liu fivér ebben a sportágban az első magyar egyéni dobogós helyezést szerezte, illetve ez az első téli olimpia, amelyen a magyarok több érmet nyertek, miután a vegyesváltó is harmadik lett. „Nem tartjuk igazságosnak a döntést, egy aranyérmet vettek le Liu Shaolin nyakából, ezt nem könnyű megemészteni. Úgy érezzük, picit lejt a hazai pálya. Borzasztó és elkeserítő” – fogalmazott Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edző-menedzsere. A Liu testvérek ma délben 1500 méteren adhatnak csattanós választ.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük