Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem kegyelmeztek Medgyesnek

Nem kegyelmeztek Medgyesnek Sport

A Sepsi OSK nyerte az erdélyi csapatok összecsapását, miután tegnap délután 2–0-ra verte a nehéz helyzetben levő Medgyesi Gázmetánt a 25. forduló nyitómérkőzésén a Sepsi OSK Arénában. A piros-fehér mezesek pénteken idegenben mérkőznek meg a fővárosi Rapiddal.

Hirdetés
Hirdetés

Az Aradon elszenvedett 1–0-s vereséget követően Cristiano Bergodi vezetőedző három helyen is változtatott a sepsiszentgyörgyi kezdőtizenegyen: Dumitrescu, Bărbuț és Tudorie váltotta Ispast, Askovszkit és Luckassent. A házigazda piros-fehérek mezőnyfölényben futballozták végig a találkozót, támadásaikból viszont hiányzott az átütő erő. Kevés említésre méltó esemény történt az első félidőben, az első nagyobb lehetőség Eder González nevéhez fűződött, akinek jobb sarokra tartó kapáslövését a vendégkapus, Alexandru Buzbuchi szögletre tolta. Buzbuchi a folytatásban is megdolgozott pénzéért, Tudorie sarkazásának is útját állta.

Szünet után határozottabban állt ki az OSK, Adnan Aganovic fejesét már mindenki a hálóban látta, de Buzbuchi a gólvonalon elcsípte a labdát. A 65. percben aztán megtört a gólcsend, hathatós medgyesi segítséggel került előnybe a szentgyörgyi gárda, a végig kiválóan játszó Marius Ștefănescu beadását az Alexandru Tudorie elé becsúszó Răzvan Horj küldte saját kapujába. A második játékrész derekán jegyezte az anyagi gondokkal küzdő vendégek első lövését Trif, aki a hosszú sarok mellé továbbított, míg a másik oldalon Buzbuchi Eder González és Anass Achahbar lövéseinél is védeni tudott. A végeredményt a végjátékban Tudorie állította be: Ștefănescu hosszú indítása után Achahbar készített a galaci csatár elé, aki tíz méterről nem hibázott és első találatát jegyezte a Sepsi OSK színeiben. A végére még egy lesgól is belefért a hazaiaknak, akik magabiztosan tartották otthon a pontokat, fennállásuk során negyedszer gyűrték le a Szeben megyeieket. A Bergodi legénység pénteken a Rapid ellen veszi fel a kesztyűt, a mérkőzést azonban nézők nélkül kénytelen megrendezni a bukaresti klub, amelyet szurkolói rendbontás miatt büntetett meg a szövetség fegyelmi bizottsága. 

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 25. forduló: Sepsi OSK – Medgyesi Gázmetán (0–0). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 1 000 néző. Vezette: Andrei Chivulete (Bukarest).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Eder González (Păun, 82.) Aganovic – Bărbuț (Damașcan, 82.), Achahbar (Golofca, 86.), Ștefănescu (Vașvari, 86.) – Tudorie (Askovszki, 82). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Medgyes: Buzbuchi – Moura, Yuri, Horj (Matricardi, 75.), Dobrescu – Lixandru, Francisco Junior – Grădinaru (Steau, 75.), Morar, Trif (Gaspar, 75.) – Irobiso. Vezetőedző: Ilie Poenaru.

Gólszerzők: Horj (65. – öngól), Tudorie (81.). Sárga lap: Tudorie (35.), illetve Morar (30.), Francisco Junior (35.), Horj (45+1.).

A 25. forduló további programja: ma 15 órától Chindia Târgoviște – FC Argeș, 17.30-tól Mioveni – FC Farul, 19.55-től Academica Clinceni – FCSB; csütörtökön 17 órától FCU Craiova – FC Botoșani, 19.55-től FC Dinamo – Universitatea Craiova.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. február 9., 10:46
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Na amit mondtam ugy-e beteljesedett.Lukassen nelkul a csapat sokkal jobban teljesit,o egy olyan csatar(termete ellenere)hogy ha valaki elszalad mellete,a szele is felloki.Kozep csatarnak Asachbar a legmegfelelobb!!!