Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Anica új életre vágyik

Anica új életre vágyik Kultúra

Harminckettedik kiadásához érkezett a bukaresti Országos Színházi Fesztivál, melyre a Tamási Áron Színház két előadását is meghívták: a Hegymegi Máté által rendezett Jógyerekek képeskönyve című Junk-operát, valamint a Szerelem és más bűntények című kísérleti előadást.

A Stefan Arsenijević azonos című filmje alapján Theodor-Cristian Popescu által rendezett produkciót november 5-én láthatja a bukaresti közönség, előtte pedig Sepsiszentgyörgyön is újra műsorra kerül november 3-án 19 órától a Nagyteremben.

A történet a szerb fővárosban játszódik, és megrendítően szomorú képet fest a háború utáni állapotokról: Anica új életre vágyik, azonban, mielőtt elhagyná Belgrádot, elhatározza, hogy lezárja addigi életének elvarratlan szálait. Rengeteg furcsa ember veszi körül: életunt maffiavezér, öngyilkos hajlamú kamaszlány, pitiáner gengszterek, egykor jobb napokat látott idős hölgyek és egy mindenre elszánt romantikus lelkű fiatalember, akiről kiderül, hogy gyengéd érzelmeket táplál iránta.

A Tamási Áron Színház produkciójában fontos szerepe van a képeknek, de ezek más jellegű drámaiságot hordoznak, mint Stefan Arsenijević filmjének képei, Theodor-Cristian Popescu rendező a színpad korlátozott lehetőségei miatt megpróbálta áthelyezni a cselekmény hangsúlyait a belső történésekre. Az alkotók szerint a történet egyik központi kérdése az egzisztenciális bizonytalanság, amire időnként mindannyian rádöbbenünk abban a kínlódásban, amellyel megpróbáljuk értelmessé tenni mindennapjainkat.

(TÁSZ-közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük