Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Animációs Napok

Magyar Animációs Napok Kultúra

Ma este hét órától a Szimpla Sepsiszentgyörgy is bekapcsolódik a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy által szervezett Magyar Animációs Napokba a berlini és budapesti Szimplával együtt, és levetítik a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál legjobb alkotásait.

2020-ban a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon 24 rövidfilm állt versenyben. A Pálfi Szabolcs magyar animációs rendezőből, Nancy Denney-Phelps amerikai-belga filmes újságíróból és Aurelia Aasa, észt filmkritikusból álló zsűri Dina Velikovskaya Ties című filmjének ítélte az 1000 eurós pénzjutalommal járó Best of Anilogue díjat.

Az alkotás egy megható történetet mindenkihez elérő rajznyelven ad át, függetlenül attól, hogy a néző az otthonról távozó gyermek szülője, vagy éppen maga a gyerek. Pálfi Szabolcs Zachary Zezima Friend of a Friend  című alkotását részesítette külön elismerésben, Nancy Denney-Phelps Anita Killi Mother didn’t Know  című munkáját méltatta, míg Aurelia Aasa Alexandra Májová Washing Machine  című alkotását emelte ki. November másodikán este hét órától ezeket a filmeket nézhetik meg a Szimplában, amelyre a belépés díjtalan lesz és szeretettel várják.

(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük