Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 11:00 A farkas és az oroszlán, fr. családi kaland, magyarul beszélő, 11:15 Hibás Ron, am.-an. animációs akció-kaland, románul beszélő, 16:00 A farkas és az oroszlán, r. b., 16:15 Venom 2. – Vérontó, am. akció-horror vígjáték, m. b., 18:00 Örökkévalók, am. akció, kaland, dráma, r. b., 18:15 Örökkévalók, m. b.

KIÁLLÍTÁS

* A Székely Nemzeti Múzeum ma 18 órakor nyitja meg legújabb időszakos kiállítását Éltemet ha elpipáztam. A dohány története Háromszéken címmel a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház emeleti termeiben. A járványügyi korlátozásokra való tekintettel a megnyitó zártkörű lesz, a tárlat november 5-étől zöldigazolvány felmutatásával látogatható hétköznap 9–16, hétvégén 10–14 óráig. A megnyitón a vendégeket Vargha Mihály igazgató, Szőcsné Gazda Enikő néprajzkutató és Tóth-Bartos András történész köszönti.

* Az Erdélyi Művészeti Központban (Olt u. 2.) november 5-én, pénteken 18 órakor Várallyay Réka művészettörténész megnyitja a Paralel című kiállítást. Beszédet mond Bordás Beáta, az EMŰK vezetője, Szili Katalin, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi tagja, Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, Lengyel Péter, a PTE Művészeti Karának dékánja.

MEGEMLÉKEZÉS

Ma 15.30-tól koszorúzással egybekötött megemlékező istentiszteletet tartanak az egykori barcaföldvári fogolytábor helyén létesült emlékkertben a nemzeti gyásznapon.

HITÉLET

A medjugorjei imacsoport szervezésében ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban tartják az egy hónapos megbocsátás-imalánc befejező szentmiséjét, amelyet Karácson Tibor atya, a Mária Rádió műsorigazgatója mutat be, és a Mária Rádió élőben közvetít.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük