Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A megtalált út

A megtalált út Kultúra

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával egy felvidéki és egy délvidéki műhelyből származó, elhivatottsággal telített emberi sorsokat felvillantó dokumentumfilmet vetített le a múlt héten a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban.

Az alkotásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról Szonda Szabolcs intézményvezető és a központot képviselő Buzogány Árpád tájékozta a jelenlévőket.

Hirdetés
Hirdetés

T. Nagy Imre „Ahonnan elindultam” – Écsi Gyöngyi című filmjének megtekintésével egy saját útját járni akaró egyéniség mások számára is tanulságos küzdelmei és beteljesülései, mindennapjainak megpróbáltatásai és örömei tárultak fel a néző előtt. A Sepsiszentgyörgyön is több alkalommal megfordult előadóművész a pozsonyi egyetem újságíró szakán döbbent rá, hogy semmi köze a marxista filozófiához. Ezért a református teológiát is elvégezte, majd a Révkomáromhoz közeli Hetény segédlelkésze lett. Hivatása gyakorlásán kívül népműveléssel, egyházi és népénekeket, valamint bábjátékokat bemutató önálló előadóestekkel szolgálja nemzetét.

Siflis Zoltán A kamerás emberek címet viselő alkotása a filmművészet két délvidéki úttörőjének, Lifka Sándornak (1880–1952) és Bosnyák Ernőnek (1876 –1963) állít emléket, mintegy kései elismeréseként áldozatos tevékenységüknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük