Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kincseket ástak ki

Kincseket ástak ki Kultúra

Szombaton este több száz kíváncsiskodó fordult meg a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban a Múzeumok éjszakája rendezvényen. Mialatt a felnőttek színvonalas előadásokat követhettek figyelemmel, a kicsiket izgalmas műhelymunkákon szórakoztatták a házigazdák.

Vinczeffy Orsolya szervezőtől, múzeumpedagógustól megtudtuk, idén a kicsik körében a Körmünkre ég a gyertya elnevezésű foglalkozás örvendett a legnagyobb sikernek: itt az apróságok lúdtollal, gyertyafénynél rajzolhattak, a nagyobbak pedig írhattak, iniciálékat formálhattak meg. A tűzvédelmi szabályoknak eleget téve a szervezők elektromos gyertyákat használtak, de ez sem rontott a hangulaton, ezen a részlegen jelent meg a legtöbb gyerek.

Hirdetés
Hirdetés

– Idén a főépületre összpontosítottunk, itt zajlott a Múzeumok éjszakája, nem csupán a kiszámíthatatlan időjárás miatt, hanem azért is, mert ez az utolsó esztendő, amikor még ilyen formában láthatja a kiállítótereket a nagyközönség – részletezte Vinczeffy, utalva arra, hogy zárás, felújítás előtt áll a Székely Nemzeti Múzeum.

Kicsik, nagyok kedvükre találhattak érdekesebbnél érdekesebb foglalkozásokat, előadásokat. Volt tárlatvezetés zeneszóra, gyertyakészítés mártogatással, régészeti feltárás gyerekeknek, ahol a kicsik egy rögtönzött sírból szakszerűen ástak elő csontvázat, kincseket, aranyérméket.

Jövőben a felújítás miatt – ha más helyszínt is kell találni, de – nem marad el a Múzeumok éjszakája – ígérték a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük