Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Van, ahol példaértékűen működik

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tavaly áprilisban indította Értéket adunk roncsautódnak elnevezésű programját, ezáltal azoknak a természetes és jogi személyeknek kíván segíteni, akik megszabadulnának a régi autójuktól, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak. A régi autók felvásárlásával nemcsak közterületek és parkolóhelyek szabadulnak fel a város területén, de cél az is, hogy csökkenjen az autók száma, és fiatalodjon az autópark Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

A program indulásától, 2021 áprilisától 882 kérést nyújtottak be az érdekelt személyek, ezekből 817 részesült pozitív elbírálásban, 66 kérést elutasítottak, mivel nem feleltek meg a szabályzatba foglalt feltételeknek. Másfél év alatt összesen 757 megsemmisítési bizonylat érkezett, ami azt is jelenti, hogy ennyi elfoglalt parkolóhely szabadult fel a közterületeken.

Kezdetben az önkormányzat 1 millió lejt különített el, ez 333 kérelmező részére volt elegendő. Mivel a kezdeményezés nem várt sikernek örvendett, és megnőtt a kérelmezők száma, az idei költségvetésben megemelték az erre a célra elkülönített összeget. A program keretében az eddig leadott roncsautók után kifizetett összérték 2.271.000 lej.

Az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program keretében a legkevesebb öt éve Sepsiszentgyörgyön forgalomba íratott, 2–7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek, 3 000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben megfelelnek a következő feltételeknek: állandó sepsiszentgyörgyi lakcímmel vagy székhellyel rendelkeznek, az autónak az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén kell szerepelnie, nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé, valamint saját felelősségi nyilatkozatot tesznek arról, hogy nem kérték, illetve nem fogják kérni az autónak az országos roncsautó programba való beíratását. Ugyanakkor vállalniuk kell, hogy a következő 3 évben nem vásárolnak 5 évnél idősebb személygépjárművet, ellenkező esetben visszafizetik a 3 000 lejes támogatást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.