Felhívás!

Utakat mosott el a víz

Utakat mosott el a víz Kovászna megye

Jelentős pusztítást hagyott maga után a hétvégi időjárás. Hatalmas jégeső zúdult le péntek délután Kézdiszentléleken, Polyánban és Szárazpatakon. Szombaton pedig Kézdialmást és környékét verte el a jég. Közel három éve nem volt ehhez hasonló vihar környékünkön.

Az, hogy az időjárás igencsak rosszra fordul, sejteni lehetett, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is vörös fokozatú riasztás adott ki. A vihar nem is váratott sokáig magára, s jöttével dió nagyságú jégeső zúdult a Szentföldnek becézett felsőháromszéki falvakra. Több veteményest tett tönkre, fákat és póznákat döntött ki, és megrongálta az utakat. A jégeső nem egy esetben az autókon is nyomott hagyott, érthető módon az anyagi kár tetemes.

A kegyetlen időjárás nem kerülte el a szomszédos településeket sem. Polyánban, Kézdiszárazpatakon is lecsapott az ítéletidő. Kézdiszárazpatakon, a falu között a fő utcán zúdult végig a folyószerűvé duzzadt esővíz. A településeken egy óra alatt közel 35 liter esett négyzetméterenként.

Kászonújfalu és Kézdiszárazpatak közötti útszakaszon is felhőszakadás volt, emiatt az úttestet sár, erdei törmelék és víz borította.

Szombaton délután Kézdialmásra és Csomortánra csapott le a jéggel érkező vihar, ugyancsak tönkre téve a veteményeseket, virágoskerteket, s sártengerré változtatva az utakat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások