Felhívás!

Beke börtönben marad

Miközben az ország népe hüledezve nézi, hogy többszörös gyilkosokat bocsátanak szabadlábra –akik újabb súlyos bűncselekményeket követnek aztán el – addig ez nem jár Beke István és Szőcs Zoltán „terroristák” esetében. Az előbbi feltételes szabadlábra helyezési kérelmét ismét elutasították.

„Ma két éve, hogy Istit, ártatlanul, másodszor is bezárták! Jó néhány hónapja nem nyilatkoztunk, erre kérve mindenkit, adva egy esélyt az (i)gazsászolgáltatásnak, hogy »média, politikai és diplomáciai nyomás nélkül«, a feltételezett jogállamiság szellemében tegye a dolgát! Április 24-én volt az első börtönbizottsági ülés, melynek döntése szerint két hónap elteltével ajánlanák a feltételes szabadlábra helyezés tárgyalását, merthogy túl sok letöltendő büntetés volt hátra. Emberként, az elvégzett kurzusokra, tevékenységekre vonatkozóan teljes mértékben korrekt és pozitív jellemzést írtak róla. A bíróság és a törvényszék indoklása ezzel szöges ellentétben negatívan jellemzi ugyanaz a jelentés alapján, mégis jóváhagyva a börtönbizottság ajánlását, hogy a június 23-a utáni tárgyalás teljes mértékben megfelelő” – írta Beke Csilla, István felesége a Facebookon.

Szerinte a börtön igazgatósága „tartotta a szavát”, június 25-én, a börtönbíró által vezetett bizottság egyöntetűen javasolta István szabadlábra helyezését, viszont ezt a bíróság elutasította. Csilla úgy véli, a bíróság kérése, hogy az elítélt ismerje el tette felelősségét, az a „jog szembe köpése.”
„Ha valaki ártatlannak vallotta és vallja magát, függetlenül, hogy elítélték, joga van, hogy ne vallja magáénak azt, amit nem tett meg! Attól még alávetette magát egy igazságtalanul kiszabott büntetés letöltésének. A feltételes szabadlábra helyezést ahhoz kötni, hogy felvállalja tette felelősségét, beismerő vallomásra való kényszerítés! Ezt pedig Beke István soha nem fogja megtenni!” – írta a feleség.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 7., 20:42
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Voltak évek, amikor a politikait vagy a kulákot addig verték, amig ki nem kényszeritették a nekük meg felelö vallomást. Remélem nem jutunk ismét idáig. Kitartást, lélekben veletek vagyunk.