Felhívás!

Újabb gázolás Szentgyörgyön

Újabb gázolás Szentgyörgyön Kovászna megye

Egy 80 éves férfit és egy 75 éves nőt gázoltak el az átjárón, a sepsiszentgyörgyi Bánki Donát utcában, hétfő délelőtt. A gyalogosok szabályosan keltek át az úttesten.

Még szinte fel sem ocsúdtak a szentgyörgyiek a Veress Lászlóval, a Tamási Áron Színház színművészével történt tragédiából, aki életét vesztette, miután pénteken elgázolták a gyalogátjárón, hétfőn délelőtt 11 óra körül újabb hasonló balesethez riasztották a megyeszékhelyi életmentőket.

Az áldozatok ebben az esetben is szabályosan próbáltak átkelni az úttesten, amikor elütötték őket.

A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet okozó járművet egy 46 éves férfi vezette, aki nem fogyasztott alkoholt.

Az idős férfi és nő szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, de kórházba szállították őket tüzetesebb kivizsgálásra.

A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás.

Képünk illusztráció.

(Covasnamedia)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 11., 15:20
  ÉRTÉKELÉS: 33

  nagyon szomru es felhaborito eset en is nagyon sokszor szemtanuja voltam hogy az atjaroknal a leggtobb autos nem lasit eletveszelyes a zebran atmenni letobb autos nem lasit meg a kozponban sem es telefonalgatnak
  A gyongyvirag utcaban van az irisz hazahol a fogyatekos gyerekek vannak delutan 3 orakor mennek haza van egy zebra sokszor megfigyeltem hogy 2o perceket is kell varjanak amig at tudnak menni nem igen allnak meg ugy is van hogy hol elotik vagy a hatuk mogot hajtnak ela teher kocsik is nagyon gyorsan hajtnak es sokan telefonalnak sajnos nagyon sk autos nem tartja be a szabalyokat vannak gyalogosak is akik hibaznak de a legtobb autos a hibas kozben kenne a forgalmistak ki aljanak es elenorizek okett mert itt en meg soha nem lattam hogy valakit megallitotak volna
  jobban kenne vigyazzunk az emberek epsegere

 • User
  Dátum: 2019. november 11., 19:10
  ÉRTÉKELÉS: 28

  Kedves helyi polgártársaim!Városunkat mára egértelműen az autók uralják, amihez az elmúlt években többen és sokféleképpen hozzájárultunk. Először is az autósok, akik szabálytalanul vagy gondatlanul parkolnak, vezetnek. Másrészt a városvezetés, azzal, hogy nem tett többet a gyalogosok, biciklisek védelme érdekében, hogy megelőzze a baleseteket (minimum a látható útjelzések felfestése, járdaszigetek, fekvőrendőr telepítése, zebrák biztonságos elhelyelyése, kivilágítása stb). Ezen felül a rendőrséget sosem látom, hogy zavarná járdán, körforgalomban, vagy bárhol parkoló autók sokasága, pedig sokszor ez a gondatlanság okoz másoknak balesetet. Ez ellen lehet és kell is tenni, vegyük vissza városunkat az autósoktól!

  • User
   Dátum: 2019. november 11., 22:32
   ÉRTÉKELÉS: 19

   Kedves autós ! Ne parkolj a zebra melett, mert a gyalogos nem látja a közeledő autót ! A járdán se parkolj, mert így a gyalogos kénytelen az úttesten közlekedni ! Az is jó volna, ha a gyalogátjárót jelző táblákat nem szemmagasságban, közvetlen a zebra mellé helyeznék ki az illetékesek.

   • User
    Dátum: 2019. november 12., 20:32
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A kedves gyalogos igenis figyeljen, nézzen szét és csak azután induljon át, miután meggyőződött, hogy a közeledő autó biztonságos távolságban meg tud és meg is fog állni. Nap mint nap tapasztalom, főleg az Olt-hídon, hogy az Oltmező utca meg a MOL-kút felé a letérőn akár a három méterre levő kamion elé is lazán kilépnek és nemcsak gyermekek. De a legveszélyeztetettebb kategória a telefonhoz csatlakoztatott hangszóróval bedugott fülű 12-16 éves leánykák – mondjuk, a pipaszár szakadt térgyű kefefejű legénykék sem maradnak el sokkal mögöttük. Csak azért nem történt ott komolyabb baj, mert a letérők – szerencsére – jól beláthatók.

  • User
   Dátum: 2019. november 12., 9:05
   ÉRTÉKELÉS: 21

   Kedves vallástörténeti ügyekben oly jártas hozzászóló!

   A közlekedés szabályai mindenkire vonatkoznak. A szabály azt írja elő, hogy a gyalogátkelőhelyet úgy kell megközelíteni, hogy váratlan esemény felmerülésekor is meg tudjon állni az autóval a vezető.
   Természetesen ehhez szükségeltetik némi előrelátás is a vezető részéről, ami nem abban nyilvánul meg, hogy előre néz és lát, hanem a forgalmi helyzetnek megfelelően választja meg a sebességét, figyeli a környezetét és felkészül minden váratlan eseményre.
   Röviden: részese a forgalomnak, nem csak benne van.
   Most pedig egy idézet öntől:

   “Kedves gyalogos, mielőtt öngyilkos módjára véted (sic!) magad az átjáróra”

   Sok magyarázata lehet annak, hogy a gyalogos – mint írja – öngyilkos módjára veti magát az átjáróra.
   Nézzük a legfontosabbat.
   A gyalogos védelmet élvez, azaz elsőbbsége van a gyalogátkelőn. Ezt a joga már akkor érvényesül, mikor az átkelési szándéka látszik.
   Itt visszautalok az előrelátásra a vezető részéről.

   A korábbi évek közlekedési morálja nyomán a gyalogos hozzászokott ahhoz, hogy a gyalogátkelőhelyen védelmet élvez. Ezt a védelmet követeli meg továbbra is minden gyalogosan közlekedő és főleg az idősebb korosztály, akikbe beleivódott a korábbi, szabálykövetőbb közlekedési kultúra.

   Gondolom, ön sem mindig autóval közlekedik, bár el tudom képzelni, hogy megy a járdán, mondjuk egy Mazda MX5-ös autóval – azért éppen azzal, mert mérete alapján alkalmas a járdán való közlekedésre – és a gyalogosok életük védelmében öngyilkos módjára vetik magukat a gyalogátkelőre, vagy az úttestre.

   Üdvözlöm az autósok és gyalogosok nagy családjában.

   P.s.. Azért teológiából megbukna, mivel egy Lázár nevű ember felett elsiklott…, de nagyon.

  • User
   Dátum: 2019. november 12., 18:01
   ÉRTÉKELÉS: 16

   Kedves autós társ neked meg úgy kellene meg közelíteni a gyalog átkelőt hogy biztonságban meg tudj állni ha jön a gyalogos. Nem őrült módjára száguldozni a városban. Vagy neked mást ír elő a KRESZ????

 • User
  Dátum: 2019. november 11., 21:28
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hat hogyne, tudtom szerint van egy tanacsos aki ezekert a dolgokert kapja a fizetest,a bicikli utak es kozlekedes a varosba de az is egy regi komunista novendek. Ezert nennek igy a varosba a dolgok. Parkolo lehetoseg, polgarmester ur az kellene nem “adventur parkba” gondolkodni es meg buszkek is a hulyesegukre es meg ki is irjak az ujsagba!!!!

 • User
  Dátum: 2019. november 11., 21:12
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Kettőn áll a vásár, én mindig ezt mondom. Az autósok gyorsan hajtanak és nem figyelnek oda, telefonoznak, szabálytalankodnak, ahova érik oda parkolnak . Viszont a gyalogosok azok, mintha valami be szűkítené látásukat, mennek mint a marhák. A biciklisekről nem beszélve, ott van a bicikli út és mellette az úton bicikliznek. Rendőrökről nem beszélve, azok ha nem lennének se változna meg semmi… El szomorító ami ebben a kicsi városkában végbe megy.

  • User
   Dátum: 2019. november 12., 11:49
   ÉRTÉKELÉS: 12

   A bicikliutak általában használhatatlanok.
   Csíki utca: szűk, a gyalogosokkal egyfolytában konfliktus van, dimbes-dombos. Nem is tudom mennyire szabályos. Az egyirányú bicikliút se valami jó, bár ezt központilag kéne szabályozni.
   Árkosi út: szintén fel-le minden kapu előtt, a fák belógnak, autók parkolnak rajta.
   Dec. 1 sugárút: kopott festék, nincs jól kitáblázva, hogy az autósok a Sport utcánál figyeljenek a biciklisávon közlekedőkre, ezért veszélyes. Nincs rendes eleje és vége. Ha valaki a központ fele menne, az út elviszi a Balanba.
   Kórház utca: jó is lenne, de a gyalogosok járdának használják.
   Kós Károly: talán így kén kinézzen a többi is, csak kicsit furcsa a vége. Ez minden itteni járdán vezetett útra érvényes. Mikor véget ér, mi lesz? Leszáll a bicajos és tolja tovább? Nem életszerű.
   Kőrösi-Templom utca: ez lenne a legjobb, de újra kéne festeni.
   Borvíz utca: na, ez kéne legyen a példa, kár, hogy a városon kívül van. A városban szerintem nem lehet rendesen ilyeneket kialakítani, így a legbiztonságosabb, ha az úttesten választanak le egyértelmű biciklisávokat. Külföldön is ez a tendencia, nem a járdán való biciklis/gyalogos megosztott út.

   Lehet kihagytam valamit, de mint látható egy olyan rész sincs, amit komolyabban lehetne használni. Pl. Állomásról a központig, Szemerjáról a központig, Balan sugárút, Csíki út végig (mindkét irányba). Sőt, a központon nem is lehet áthajtani, szabályosan vagy tolni kéne, vagy megkerülni a parkot. Ugyancsak hiányzik a biciklisáv az átjárók mellől, kivéve a kopott Sport utcai kereszteződés.

   A járdán, kereszteződésben, átjáró előtt parkolás pedig szintén nagyon veszélyes, ezt tényleg könnyen lehetne büntetni. Csak akarni kell…

 • User
  Dátum: 2019. november 11., 22:25
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A sok polgaror legalabba kozlekedesre raallhatna, ha mar mas dolguk nincs, vagy szamoljak mar fel ezt a parazita intezmenyt.ha semmit nem ellenoriznek, nem buntetnek, akkor persze , hogy a draga sofor mindent megenged maganak. Egy pelda: A Mikenel a Godri Ferenc utcaba tilos a beteres, erre fel percenkent 2-3 auto terbe a tiltotabla ellenere, sokszor eletveszelybe hozva az artatlan gyalogost, aki epp megy at az atjarok, de ugyebar a draga balra tero soforunk siet, mert jonnek szembe es gyorsan be kell terjen. Ezt se figyeli senki es ez csak egy csekelyseg a sok szabalysertes mellett.

 • User
  Dátum: 2019. november 11., 22:40
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nagyon szomorú, de sajnos hiába van átjáró mert vannak sofőrök akik nem hajlandóak megállni. Bizony jó lenne ha több helyen lenne villanyrendőr.

 • User
  Dátum: 2019. november 11., 22:00
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Két módon lehet csökkenteni a városban a balesetek számát. Elsősorban az úton közlekedő autó számát kell csökkenteni. Akár korlátozásokkal is és az alternatív módok támogatásával. Bicikliutak, széles járdák, jó tomegkozlekedes. Hogy ne írjam a holland és belga városokban található közös autós /gyalogos tereket, utcákat. Másodsorban rendszeres és kitartó büntetésekkel. Ne lehessen megúszni az elsőbbség meg nem adását. Pl. Kamerás megfigyeléssel. Bár autós vagyok inkább az elsőt támogatom. Nem olyan nagy ez a város.

  • User
   Dátum: 2019. november 12., 10:49
   ÉRTÉKELÉS: 5

   A baj ott van a sok borjucskat luxus autóval viszik iskolába és 30 éve nem így volt ezért nem lesznek jövő emberei a kényelem és szakember sem lesz

   • User
    Dátum: 2019. november 12., 15:04
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Én sem találom normálisnak a nagyobb gyermekek iskolába autóztatását, de a szülőket is megértem, mert életveszélyes lett Sepsiszentgyörgyön gyalogosan közlekedni. A kialakult helyzetért elsősorban a rendőrség és a városvezetés a felelős.

 • User
  Dátum: 2019. november 12., 18:04
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Mindenhol sok az autó, de sok mindent át lehetne gondolni! A gyalogos ha az átjáróhoz ér futtában szaladna át, a mozgó autó elé lép autók, gyalogosok, bokor mögül! Kb 20 m re átjárótól nem szabadna személyautóval parkolni, furgonnal legalább 50m! A forgalmi táblák legyenek egységesen kifüggesztve, reklámtáblának hire helye nem szabadna legyen az utak mellett a forgalommal szembe fordítva piros- fehér, zöld, sárga villogót! Ez elveszi a soför figyelmét! Pl Kézdin olyat is láttam, h piros- fehér villogóra megállt és várta az istenbarma a vonatot😊a hentesüzlet előtt! Másik barom tényleg a vasutnál meglátta a vonatot a közelben és hiába biztatták dudaszóval megvárta mig ” befut” Thomas a fehér fény pirosra váltson bakter segítséggel(2perc) majd büszkén 5-600 m es autósort gyűjtött! Vannak tehát kretének a forgalomban, ne is beszéljünk a 20km/ h guruló észkombájnokról akik csúcsidőben akadályozzák a forgalmat, v olyan bajnokok akik akár az ut közepén is parkolnak akár több percig is!

 • User
  Dátum: 2019. november 13., 21:47
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A gyalogosok, csak azt tudják, hogy ők elsőbbséget élveznek. Ettől pedig szétnézés és biztosítás nélkül is mehetnek. Arról nem óhajtanak hallani, hogy bizony nem mindenhol élvezik az elsőbbséget, mert a mi városi rendetlenségünkben is van olyan hely, ahol a gépkocsinak iszkolni kell, mert ott nem tátoghat.

  • User
   Dátum: 2019. november 14., 9:47
   ÉRTÉKELÉS: 2

   A gyalogosok és az autósok között is vannak felelőtlenül közlekedő egyének. Az autók számának a növekedését kellene valahogy visszafogni. A baj az, hogy az ellenőrző szervek és a városvezetés indokolatlanul megértő az autósokkal szemben, hiszen ők is autóval közlekednek. Nem büntetnek a szabálytalan parkolásért, hiszen “szegényeknek nincs hol hagyni az autót”. Ez nem megoldás, hiszen lassan lehetetlen gyalog közlekedni. Ha több volna a büntetés, talán meggondolnák egyesek, hogy gyalog is el lehet menni munkába, vásárolni, hiszen Sepsiszentgyörgyön nincsenek nagy távolságok. Meggondolnák azt is, hogy megvásárolják-e a második, harmadik autót. A városvezetésnek elsősorban a gyalogosok biztonságos közlekedését kellene biztosítania. Amíg nem ezt teszik, ne papoljanak környezetvédelemről, élhető városról !