Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Új kórház épül Sepsiszentgyörgyön

Új kórház épül Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

A Kovászna Megyei Tanács terveinek alapján új kórház épülhet a sepsiszentgyörgyi Cigaretta utcában. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat egészségügyi és gyógyászati ingatlanok címszó alatt elfogadta a beruházás elkezdéséhez szükséges területrendezési tervet.

Az elképzelések szerint voltaképpen épületegyüttes lesz, egyik rész a kórházakból már kibocsátott, de még szakszerű orvosi ellátást igénylő, azaz lábadozó páciensek számára (műtétek vagy balesetek után, súlyosabb betegségek esetén stb.) fog működni, és lesz még egy gyógykezelő osztály. Más épületrészekben kapna helyet a gyermekgyógyászati idegsebészet, valamint elmegyógyászati osztály felnőttek és kiskorúak számára. Ezek voltaképpen a jelenleg létező kórházi, klinikai betegosztályok bővítését szolgálnák, a személyzet egy részét is áthelyeznék.

Az új egészségközpont helyszíneként kijelölt területen a Kovászna Út és Híd Rt. munkatelepe működött az utóbbi években, de a cég elköltözik, mert sok a panasz a légszennyezésre. A munkatelep épületeinek, egyéb különleges elemeinek az eltakarítása és a telek megfelelő előkészítése időigényes, akár 2024-ig is eltarthat. A kórház felépítése és átadása 5–7 éves határidőn belül valószínű, ám az egészségközpont egy 10–15 éves távlati terv része. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások