Hirdetés
Hirdetés

Új belgyógyászatot építenének

Új belgyógyászatot építenének Kovászna megye

Jól haladnak a kézdivásárhelyi kórház járóbeteg-rendelőjének a Regionális Operatív Program keretében megvalósuló korszerűsítési munkálataival. Az épület felújítását térrendezés követné és az egészségügyi intézmény Vasút utcai kerítését is lebontanák.

Hirdetés
Hirdetés

Canea-Kocsis András kórházmenedzser a csütörtöki tanácsülésen tartott beszámolójában kifejtette, a régi épület felújítása mellett az új épületszárny létesítésével is jól haladnak. A felújítás befejeztével korszerű sterilizálószobákkal, várótermekkel és rendelőkkel felszerelt épületben látják majd el a betegeket, hangsúlyozta az egészségügyi intézmény vezetője. „Reménykedünk abban, hogy a korszerűsítési munkálatok végeztével megszűnik a kórház területén való kontrollálatlan járkálás is” – tette hozzá. (A járóbeteg-rendelő régebb a Vasút utcából volt megközelíthető, ám a rendkívül rossz állapotban lévő kerítés kapuját lezárták, így oda a páciensek évek óta a kórház Gyárak utcai bejáratán át jutnak el – szerk.)

Canea-Kocsis András szerint az orvosi szolgáltatásoknak a lakosság igényeihez való hozzáigazítása is a célok között szerepel

Canea-Kocsis András szerint az orvosi szolgáltatásoknak a lakosság igényeihez való hozzáigazítása is a célok között szerepel

Bokor Tibor polgármester a téma kapcsán hangsúlyozta, fontos számukra, hogy a helyi tanügyi és egészségügyi intézmények megfelelően működjenek. „A járóbeteg-rendelő korszerűsítése kapcsán megjegyezném, hogy azt korszerű orvosi eszközökkel is felszereljük a meglévő és leendő orvosok munkájának segítése céljából. Az épület felújítását az udvar térrendezése követi, és ha mindez megtörténik, végre lebonthatjuk a járóbeteg-rendelőt a Vasút utcától elzáró kerítést” – hangsúlyozta.

A kézdivásárhelyi kórház Vasút utcai kerítése hagy kívánnivalót maga után

Szilveszter Szabolcs alpolgármester lapunknak elmondta, a vélhetően jövőben elkészülő járóbetegrendelőt több, mint 700 ezer euró értékű orvosi eszközzel szerelik fel.

A további befektetések tekintetében Canea-Kocsis András megjegyezte, szükség lenne egy új épületre, amelyben egy 60 ágyas belgyógyászati osztályt alakítanának ki. „A belgyógyászat jelenlegi épülete ugyanis nem felel meg az előírásoknak” – érvelt. Szilveszter Szabolcs alpolgármester szerint a járóbeteg-rendelő korszerűsítését követően ez marad a municípiumi kórház egyetlen kritikus pontja. „A közeljövőben elkészül az épület terve, hogy lehessen a projekt finanszírozására pályázni” – hangsúlyozta.

Uniós pályázatból folytatnák a kórház orvosi műszerekkel, eszközökkel való felszerelését is, jegyezte meg a kórházmenedzser. Ugyancsak a terveknél hangsúlyozta, az intézmény vezetősége szükségesnek tartja altató-, röntgen-, illetve sebészorvosok alkalmazását. „Az orvosi szolgáltatásoknak a lakosság igényeihez való hozzáigazítása is a céljaink között szerepel” – hangsúlyozta.

Kiemelt fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. április 2., 8:06
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Jó lenne diabetológus is legalább két orvos,a városban és környékén nagyon sok a cukros beteg , és nem ok,hogy Szentgyörgyre kell járni, nem mindenkinek megoldható,ne csak az adóban érezzük, hogy municipium vagyunk!

 • User
  Dátum: 2023. április 2., 18:51
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ajajajj… . Ha nemcsak az adoban volnank municipium, akkor ide nemcsak cukorbeteg specialista kene, hanem nagyon de nagyon sok minden. Peldaul, milyen municipium az melynek nincsen strandja (amig varos volt, addig ketto is volt!), aztan milyen municipium az melynek nincsen varosi, helyi buszjarata (amig varos volt addig tiz vonalon jart a helyi-IGO-s buszjarat ),milyen municipium az, melynek nincsen mozija (mig varos volt addig mozija is volt). Meg sok mindent lehetne sorolni, de hiaba, hiszen az ilyen vezetessel ugysem fog semmi megvaltozni . Szavazz szekely a tulipanra, mert hamarosan az okori korulmenyekben es rabszolgarendszerben fogsz felebredni, de amint latom, ilyen igenytelen es gyava nepnek, az is jo lesz !