Hirdetés
Hirdetés

Őrizetbe vettek egy volt Kovászna megyei parlamenti képviselőt

Őrizetbe vettek egy volt Kovászna megyei parlamenti képviselőt Kovászna megye

A Maros megyei törvényszék korrupció gyanújával csütörtökön elrendelte Octavian Goga volt Kovászna megyei parlamenti képviselő 30 napos előzetes letartóztatását – közölte az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA).

Hirdetés
Hirdetés

Az Agerpres hírügynökség által idézett közlemény szerint a kedden őrizetbe vett politikus ellen olyan feltételezett bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást, amelyeket képviselői mandátuma alatt követett el egy vállalkozás ügyvezetőjeként. Octavian Gogát többek között hamisított okiratok folytatólagosan elkövetett felhasználásával gyanúsítják.

Ugyanebben az ügyben őrizetbe vettek további három személyt, köztük két cégvezetőt is, akiket hamisított okiratok felhasználásában való bűnrészességgel gyanúsítanak.

A korrupcióellenes ügyészek szerint Octavian Goga 2018. augusztus 22. után csalással szerzett uniós finanszírozást egy tehénfarm megépítésére a Kovászna megyei Árapatakon. A politikus a cinkosai segédletével több hamis, pontatlan vagy hiányos adatokat tartalmazó dokumentummal igazolta a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségénél bizonyos munkálatok elvégzését, hogy megfeleljen az uniós pályázati feltételeknek, és 8 358 822 lejhez jutott hozzá jogtalanul.

Fotó: Agerpes

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. április 1., 10:03
  ÉRTÉKELÉS: 9

  8.3 at lenyúlt pár korrupt pályázatíró és magasrangú nyakkendős segítségével! A pénz zömét eltüntette, 1-2 évet ül, majd hőst csinál a média belőle, mint a másik tolvaj Rudel Obrejából! Mindenki, aki kezet is tett, aláírt 1 papírt életfogytig zárnám be!!!! 15 éve a munkás ember csak azon csodálkozik, h 1ek miből építenek palotákat, nyaralókat,miből nyaralnak évente többször, miből van 2-3 olyan luxusautójuk mint a 90 es évek olasz maffiozzójainak holott se munkahelyük, sem cégjeik nincsenek!!!!!

 • User
  Dátum: 2023. április 2., 10:59
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Remélem a “Fortyogó” bizottság is így jár! 4ha területet eladni bagóért több éves részletre??? BódiA. aban az utcában 1.000nm telken egy házért kér 270.000€!!!
  Hogy engedhették ezt meg a nép választottjai?! A Dac tó lesz a városé, a népé, a Fortyogó pár dörzsölt ügyeskedőé!

 • User
  Dátum: 2023. április 4., 9:37
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ügyes polgár meg kell hagyni,aztán ki kerül a sitrol S már alapitsa az ujj pártot.Egy rakás nyakkendős gazember vezeti ezt az országot,bele értve a magyar képviseloket is.Mint az RMDSZ most szepeleg a közösségért kormányzzunk persze,miközben meg szavazták a kötelező oltást,a közalkalmazottak fizetés emelését,a speciális nyugdíjat,meg azt is ,hogy mi minősül lopásnak el nézését korrupciónak stb.de az vigasztal,hogy már pár éve nem rájuk szavazók előttem már rég el játszódtak a bizalmat.

 • User
  Dátum: 2023. április 6., 0:52
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hát itt nem eggy hanem kétt analfabéta kommentelő is rákattintott a nem értek egyet…bocs eggyet-re.Szerkesztőség!Gyorsan írják át a NEM ÉRTEK EGYET rubrikát!