Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szotyori tennivalók

Figyelni kell a lakónegyedekre, és úgy kell eljárni, hogy Kilyén és Szotyor ne érezze magát Sepsiszentgyörgy „mostohagyerekének” – hangoztatta tegnapi sajtóértekezletén Tatár Imola, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) megyeszékhelyi polgármesterjelöltje. Az eseményen jelen volt Miklós András szotyori falufelelős, aki tanácsosi mandátumért indul a szövetség színeiben.

Tatár Imola kifejtette: nem csak a központot kell szépíteni, hanem nagyobb figyelmet kell fordítani a lakónegyedekre is, hogy azok „megfeleljenek az emberek igényeinek”.

Hirdetés
Hirdetés

Éppen ezért tervei között szerepel biztonságos gyermekparkok építése, valamint parkolók és zöldövezetek létesítése.
Miklós András, aki szotyori falufelelősként jelenleg is részt vesz – szavazati jog nélkül – a tanács ülésein, azt mondja: megerősítené pozícióját, ha „rendes” tanácsos lenne.
– A falufelelős nem tud eleget tenni az emberek jogos elvárásának, ha csak hallgatja az tanácsülést, és a különféléknél, amikor már mindenki készül haza, szót kap három percre – fejtette ki Miklós.
Első teendői közé sorolta, hogy kezdeményezze, a „csaknem teljesen befejezett” munkákat „végre fejezzék be”. Ilyen az a zsákutca, amelyet „kifelejtettek”, amikor vezették a vizet, s ahol van csatorna, vagy a falu Brassó felőli végén lakó családok esete, ahol van ugyan víz, de nincs csatorna.
– Szotyorban nincs gond az elvándorlással, a fiatalok átvették és sikeresen megművelik szüleik földjeit, vagy Szentgyörgyre járnak dolgozni, tehát megérdemelnék, hogy egy 21. századi faluban éljenek – fogalmazott a falufelelős. Meglátása szerint sürgősen ki kellene aszfaltozni legalább a főbb utcákat, központi fűtést kellene szerelni az óvodába, és új hidat kellene építeni az Olton.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük