Felhívás!

Szotyori tennivalók

Figyelni kell a lakónegyedekre, és úgy kell eljárni, hogy Kilyén és Szotyor ne érezze magát Sepsiszentgyörgy „mostohagyerekének” – hangoztatta tegnapi sajtóértekezletén Tatár Imola, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) megyeszékhelyi polgármesterjelöltje. Az eseményen jelen volt Miklós András szotyori falufelelős, aki tanácsosi mandátumért indul a szövetség színeiben.

Tatár Imola kifejtette: nem csak a központot kell szépíteni, hanem nagyobb figyelmet kell fordítani a lakónegyedekre is, hogy azok „megfeleljenek az emberek igényeinek”.

Éppen ezért tervei között szerepel biztonságos gyermekparkok építése, valamint parkolók és zöldövezetek létesítése.
Miklós András, aki szotyori falufelelősként jelenleg is részt vesz – szavazati jog nélkül – a tanács ülésein, azt mondja: megerősítené pozícióját, ha „rendes” tanácsos lenne.
– A falufelelős nem tud eleget tenni az emberek jogos elvárásának, ha csak hallgatja az tanácsülést, és a különféléknél, amikor már mindenki készül haza, szót kap három percre – fejtette ki Miklós.
Első teendői közé sorolta, hogy kezdeményezze, a „csaknem teljesen befejezett” munkákat „végre fejezzék be”. Ilyen az a zsákutca, amelyet „kifelejtettek”, amikor vezették a vizet, s ahol van csatorna, vagy a falu Brassó felőli végén lakó családok esete, ahol van ugyan víz, de nincs csatorna.
– Szotyorban nincs gond az elvándorlással, a fiatalok átvették és sikeresen megművelik szüleik földjeit, vagy Szentgyörgyre járnak dolgozni, tehát megérdemelnék, hogy egy 21. századi faluban éljenek – fogalmazott a falufelelős. Meglátása szerint sürgősen ki kellene aszfaltozni legalább a főbb utcákat, központi fűtést kellene szerelni az óvodába, és új hidat kellene építeni az Olton.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.