Felhívás!

Szomorú helyzetben a tűzkárosultak

Szomorú helyzetben a tűzkárosultak Kovászna megye

Március elején történt az a tűzeset Baróton, a Dózsa utcában, melyről annak idején lapunkban is beszámoltunk, és melynek kárvallottjai Kovács Vilma és családja voltak. Az amúgy is szegénysorban élő roma család több mint négy hónap elteltével is még mindig csak a segítségben és az emberek jóakaratában bízik, bár nekifogtak az újjáépítésnek, kálváriájuknak messze még a vége.

Azt mondták, nem kapták meg azt a segítséget, melyre számítottak, s bár nyílt részükre bankszámla a helyi OTP kirendeltségénél, arra kevés pénz érkezett. Emiatt és részint az építőanyagok drágulása miatt nem sokra tudtak haladni lakásuk újjáépítésével. Régi házuk teljesen leégett, helyébe újat építenének, annak falai már állnak, de itt megtorpantak.

Segítségként 4400 lej érkezett bankszámlájukra, abból téglát, cementet, kavicsot, homokot, egyebeket vásároltak, de, amint hangoztatták, „nagyon sok minden kellene még”, kevéske jövedelmükből azonban nem telik építőanyagokra.

A leégett házban a 63 éves Kovács Vilma lakott 2 fiával, akik közül egyik betegnyugdíjas, továbbá lánya is élettársával és négy gyermekével. Egyelőre mindnyájan meghúzták magukat, ahol lehetett, a közelben lakó rokonoknál, de „másnál feküdni és másnál kelni” nyilván nagyon kellemetlen mindnyájuk számára.
Azt kérik, amennyiben lehetséges, segítsenek rajtuk, hogy ők is helyre tudják állítani a tűz által tönkretett életüket. A tulajdonos Kovács Vilma számlaszáma a baróti OTP-fiókban: RO73 OTPV 3000 0144 8050 RO01.

Bővebben arról, hogy miként történt a tűzeset, illetve a család helyzetéről a Gondviselés Segélyszervezet Facebook-oldalán is látható egy rövid videó. „Szeretném, ha lenne mindenünk, lenne házunk, úgy, mint másnak. Mert mindenütt jó, de otthon a legjobb” – mondja sírva a videóban Kovács Vilma, akit sokan becsületes emberként ismernek Baróton, hiszen régebben sokakhoz eljárt segíteni különféle házimunkákban.

Mindezek tudatában mi is csak megismételni tudjuk a segélyszervezet felhívását, mely a következőképp hangzott: „Arra kérünk és biztatunk mindenkit, hogy népszerűsítse a szomorú esetet, és lehetősége szerint, a megadott számlaszámra küldött pénzadományával segítse őket”. Az adományokat a család előre is köszöni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 25., 17:26
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A bardoci csalad hazat kapott,amit felujitottak,maris bekoltoztek(allitolag,mert ott is elakadt a tudositas),ezek a szegeny emberek meg meg mindig foldonfutok.Rajta,segitsen aki tud!