Felhívás!

Szépül a zágoni kultúrotthon

Szépül a zágoni kultúrotthon Kovászna megye

Újabb felújításokon esik át a község kultúrotthona Zágonban. Az épület belterével már végeztek, de a tetőszerkezettel akadnak még gondok, hiszen az eredeti tervekhez képest nőtt a faanyag ára, így a munkálatokat végző cég is többet kér.

Az önkormányzat épületétől nem messze, a település központjában lévő kultúrotthont teljesen átalakítják, hozzácsatolják a korábban a magánerdészet által elfoglalt tereket is, valamint illemhely, közösségi tér is lesz itt. Kicserélik a parkettet, átalakítják és javítják a színpadot. Öt-hat éve volt utoljára felújítva az intézmény, akkor bútorzatot, fényszóró rendszert, hangfelszerelést vásároltak bele, most a restauráláson van a hangsúly. Az akkori felújítást követően az épületben főleg esküvők, bálok zajlottak, de néhány művelődési eseményt is szerveztek.

A kultúrotthon javítása mellett befejezték a zágoni kijáratnál lévő sáncok kitakarítását, és a mellette lévő aszfalt szélét feltöltötték törtkővel, ugyanakkor az aszfaltozási munkálatok még mindig folynak. A kanalizálás is folyamatban van, a következő lépés a portákra való bevezetés lenne. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.