Hirdetés
Hirdetés

Kijárási tilalom Kovásznán

Kijárási tilalom Kovásznán Kovászna megye

Tegnap Kovásznán meghaladta a 8 ezreléket az elmúlt tizennégy napban regisztrált új koronavírusos esetek száma, így a fürdővárosban további óvintézkedések, szabályok léptek érvénybe. Bánhatja, aki nem oltatta be magát.

Hirdetés
Hirdetés

Kilencven fertőzött személlyel haladta meg a nyolc ezreléket tegnap az incidencia Kovásznán, emiatt pedig számos korlátozásnak kell eleget tenniük a lakosoknak. A hatályos rendelkezések értelmében, ha egy település meghaladja a 6 ezrelékes fertőzöttségi arányt, akkor a bel- és szabadtéri nyilvános helyeken kötelező a szájmaszk viselése. Nyitva maradhatnak az éttermek, bárok, játéktermek, játszóházak, színházak, mozik, más művelődési intézmények, illetve bel- és szabadtéri sportrendezvényeket, uszodákat is lehet látogatni, azonban a befogadóképesség maximum 50%-át szabad használni, és csak a védettséggel rendelkezők által.

Fontos tudni, hogy hat ezrelékes küszöb felett sem negatív gyorsteszt, sem negatív PCR-teszt nem ad mentesítést a korlátozások alól. Védettségként csak a betegségen való átesést (minimum 15, maximum 180 nappal) vagy az oltás mindkét (a Johnson&Johnson vakcina esetében az egyetlen) adagja óta eltelt 10 napot fogadják el, amit európai uniós Covid-igazolvánnyal kell tanúsítani. Mivel a fürdővárosban az incidencia meghaladta a 7,5 ezrelékes küszöböt, az üzletek a hét minden napján 5–22 óra között tarthatnak nyitva, utána legfeljebb házhoz szállítást végezhetnek. 20–5 óra között továbbá kijárási tilalom lép érvénybe, amely alól mentesülnek az uniós Covid-igazolvánnyal rendelkezők.

Gyerő József polgármester továbbra is szorgalmazza az oltás felvételét, ami az egyedüli megoldást jelenti a járvány megfékezésében.
– Látjuk, hová vezetett az oltásellenes mentalitás. Kovászna megye kullog országos viszonylatban, Románia pedig európai viszonylatban, ami az oltakozást illeti. Nagyon sajnálom a kialakult helyzetet, mindenkinek joga van eldönteni, hogy beoltatja magát vagy sem, de én mindenképpen javaslom, hogy éljenek a lehetőséggel. Továbbá kérek mindenkit, tartsák be a törvényeket, amelyek ezentúl érvényben lesznek városunkban – hangsúlyozta az elöljáró. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások