Felhívás!

Söpredékek hulladéka

Söpredékek hulladéka Kovászna megye

Virágvasárnap ismeretlen személy Kézdivásárhely főterén a zöldövezetre ürítette ki a szemetét. Az ügyben az illetékesektől érdeklődtünk.

Kiss Levente városi tanácsos a templomból kijövet látta meg a zöldövezetre dobott szemeteszsákokat, majd ezeket lefotózta. Lapunknak elmondta, vasárnap lévén, nem volt kinek jeleznie az esetet sem a városrendészeten, sem a helyi rendőrségnél. „Megosztottam Facebookon, lássa mindenki, milyenek az emberek”.

A zsákok hétfőre eltűntek, bár Szöllősi László városgazda tőlünk hallott az esetről, csakúgy, mint Croitoru Constantin, a helyi rendőrség vezetője. „Volt rá példa, hogy ismeretlen elkövető után nyomoztunk hasonló esetben. Ilyenkor számlákat keresünk a hulladék között, és azok alapján azonosítjuk, majd bírságoljuk az illetőt” – mondta.

Zonda Balázs, a Gosp-Com Kft. vezetője lapunknak úgy vélekedett, sajnálatos, hogy valaki épp a városközpontban dobta el a hulladékkal tele zsákokat, hiszen a közelben, a kaszárnya melletti parkolóban van egy szemétlerakó pont. „Utóbbi egyébként a Vágóhíd utcai romatelep közelében levő szeméttárolóval együtt gócpontnak számít – tette hozzá. – A kaszárnya mellett próbálkoztunk szelektív kukákkal is, azonban ismeretlen személyek ezeket állandóan meghordták mindenféle hulladékkal. Az említett Vágóhíd utcai kukát felszámoljuk, és a romatelepen létesítünk szemétlerakót.”

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. április 11., 5:22
  ÉRTÉKELÉS: 15

  A szamlak alapjan nem lehet buntetni Kolumbokam,amig a postasok es mas totalprost-os kezbesitok ossze vissza hanyigaljak el a szamlakat csak hogy szabaduljanak..,osszecserelve utcakat,tombhazakat,lepcsohazakat.

 • User
  Dátum: 2017. április 11., 7:17
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Kedves Croituru úr! Nem számlákat kell keresni, amikor valaki leönti a szemetét a Gábor Áron térre, hanem a rendőrséggel együttműködve ellenőrizni a központi videokamerák vasárnapi felvételeit. Azok alapján egyszerű azonosítani a tettest, a nevét, a fotóját pedig tessék leközölni az újságban. Garantálom, többé nem követ el ilyen gazemberséget! Előre szólok: nem roma az illető, mert azok nem műanyag zsákban gyűjtik a szemetet!

 • User
  Dátum: 2017. április 11., 8:55
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Hat nem tudom a roma telepen ervenyesulnek-e a szemetlerakokkal!Sajnos oda jutottunk,hogy barhova megyunk mar mindenutt halomba all a szemet.Meg lehet nezni az oroszfalvi ciganytelep patakmedret,irdatlan szemet van szetszorva ezen a kornyeken.Egyetlen utat latnek ahhoz,hogy egy kicsit vissza lehessen ezt a kornyezet szennyezest fogni espedig:minden segelyt varot oda raknek,hogy azert a penzert amit havonta kap dolgozzon meg,szedje ossze mindenhol ahol nem lehetseges a sepregetes a szemetet,legyen tisztan tartva a varos,a kornyeke,sot meg az erdobe is el lehetne vinni oket idokozonkent hiszen ott is van mar eleg kihordva.Ezen kivul pl a muanyag flakonok es egyeb muanyag targyak eseteben a begyujtest meg kellene fizetni,kellene egy begyujto kozpontot letesiteni mint mondjuk ahogy mukodnek a fembegyujtok es biztos,hogy sokan osszeszednek penzert ezeket a hulladekokat plane ha meg is fizetik.Ezenkivul akit lehet es tetten ernek ugy meg kellene buntetni,hogy elmenjen a kedve egy eletre a szemetelestol.Ez ervenyes otlet lenne falvakra is,mert ugyan ez a helyzet ott is.En kb 2 hete szedtem ossze az utcankba a szemetet ugy 200 m-en es ket nagy szemetes zsak megtelt.Most mar kezdhetnem elolrol,hogy husvetra megint valahogy nezzen ki a kornyek,nem beszelve arrol,hogy hetente a falunkbol is szallitjak a szemetet renszeresen es megis gyul a kosz.

  • User
   Dátum: 2017. április 11., 21:05
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Hat kell is a diszpolgaroknak kulon szemetlerako.Van valakinek fogalma hogy,hany kobmeter,,szemetet,,hordnak”haza”a rromak a Torjapataka melle a Vagohid utcaba es ebbol mennyi kerul a patakmedrebe.De sebaj majd szerveznek az iskolasoknak szemet gyujto napot es veluk osszeszedetik,hadd tanulja meg a nebulo hogy szemetelni nem szabad,….csak eggyesseknek.

 • User
  Dátum: 2017. április 11., 17:28
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ekkora okorseget :))) szamlak utan kutat Croitoru honyaljig bele ul a szemetbe..s ha nincs benne szamla,akkor DNS-t veszen a tamponokrol?:)))

 • User
  Dátum: 2017. április 11., 19:44
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Előfordul, hogy a cigányok zacskóstól (eldobott számlástól) viszik el a tömbházak közti kukából a szemetet, hogy majd később vizsgálják át, hogy van-e benne “finomság”. Ha a zsacsó ily módon a főterre kerül akkor a számlatulajdonos lesz a bűnbak, akinek a cigányok elvitték a szemetes zsacskóját? Több komolyságot, kedves helyi rendőrök!