Felhívás!

Újabb táborozási helyek

Újabb táborozási helyek Kovászna megye

Utászházak átalakításával táborozási helyeket alakítanának ki a megyében, jelentette be Tamás Sándor. Mint ismeretes, 2017 a Turizmus Éve Háromszéken, és ennek keretében a megyei önkormányzat idén több beruházást is tervez.

Kovászna megye tanácsának elnöke elmondta, többek között egy ifjúsági központot hoznának létre a megyei tanács és Málnás község tulajdonában lévő elhanyagolt szálloda felújításával. Idén elkészítik a terveket, erre a célra 280 ezer lejt különítettek el a megye költségvetésében.

Ugyanakkor régi utászházakat adnak át a megyei önkormányzat fenntartásában működő Művészeti és Népiskolának, hogy azokat átépíthessék korszerű táborozási hellyé. Az egyik épület Torja és Bálványos között található, a másik pedig a Hatodon, és mindkettő alkalmas arra, hogy az átalakítás után gyerekeket tudjanak ott táborozásra fogadni.

„Felméréseink azt mutatják, hogy az oktatási intézmények igénylik az olyan táborozási lehetőségeket, ahol egyosztálynyi gyereket el lehet szállásolni. Az a tapasztalat, hogy sem pénz, sem idő sincs arra, hogy hosszabb időre vagy távolabb menjenek el táborozni a fiatalok, viszont a környéken szívesen elmennének osztálykirándulásra, táborozni két-három napra, és ilyen szempontból nagy a kereslet”, magyarázta a tanácselnök. Egy másik, ám jóval nagyobb beruházás a kommandói ifjúsági létesítmény felújítását célozza. Mint korábban beszámoltunk, erre a célra a Kovászna megyei önkormányzat több mint hatmillió lejt osztott le, és a tervek szerint egy 60 férőhelyes központ épül a volt pionírtábor helyén, ahol egy sportpályát is kialakítanának.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.