Hirdetés
Hirdetés

Skate- és trial-pálya készül

Skate- és trial-pálya készül Kovászna megye

Szentgyörgyről hosszú ideje hiányzik egy gördeszkás pálya, az állomási tó melletti kis létesítmény tönkrement, így a városvezetés újabbat építtet. Sőt, másik helyszínen lesz a trial-bicikliseknek is egy pálya, amilyen még nem volt, és nincs a megyében. A városi tanács csütörtöki ülésén jóváhagyta az erre vonatkozó határozattervezetet.

Hirdetés
Hirdetés

Tóth Birtan-Csaba alpolgármester elmondta, az extrém sportolókkal konzultálva gondolták ki, milyenek legyenek a pályák. A görkorcsolyázók, rollerezők és gördeszkások által használható, betonalapra öntött, aszfaltozott pálya helyét a Vadász utcai sportcsarnok mögött jelölték ki 200 négyzetméteren, élettartamát 10 évre tervezték. A Trial bike park a Sepsi Aréna és a teniszpálya közötti területen lesz.

Előbbi 939 224 lejbe kerül a városnak, utóbbin kőből, fából építenének ugratásokra alkalmas elemeket, ennek költsége 258 939 lej. A két létesítmény összesen 1 198 163 lejbe kerül (áfástól) a városnak. A tanács jóváhagyása után meghirdethető a közbeszerzési pályázat a kivitelező kiválasztására, ha minden jól megy, másfél év múlva lesznek készen a munkálatokkal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások