Felhívás!

Elhagyott állatokon segíthet

Elhagyott állatokon segíthet Kovászna megye

A gazdátlan ebek, elhagyott álla­tok védelmét felvállaló, sepsiszentgyörgyi Amy Egyesület szombaton első alkalommal szervez adománygyűjtést.

Póra Kinga, egyesületi elnök elmondta, korábban a kidobott, elhagyott, utcáról megmentett álla­tok műtéteire, oltásaira sikerült adományokat szerezni, s ettől is felbátorodva a megyeszékhelyi Supeco parkolójában 10 óra és 16óra között első alkalommal szerveznek adománygyűjtést önkéntesekkel, szórólapokat osztogatva.

– Szombaton nem hozunk kutyákat, az önkénteseink információs csomagokkal, szórólapokkal, törvényes keretek között fogadnak pénzadományokat, de szívesebben látjuk az élelmiszer- és tápadományokat – mondta az egyesület elnöke.

Habár a törvény szerint kellene, hogy létezzen, Háromszéken nincs hatékonyan működő állatrendőrség, éppen ezért számos sérült, kidobott állat kapcsán az Amy-t értesítik a polgárok. A macskákat ideiglenesen befogadó családoknál tartják, amíg valaki örökbe nem veszi őket, a kutyákat meg bérelt magánterületen, és iparkodnak mihamarabb örökbe adni a többségében kölyök állatokat. Hangsúlyozta, hogy szerencsére jó a partnerség a szépmezői kutyamenhellyel is, közösen is megoldásokat keresnek, továbbá egy hollandiai szervezettel is együttműködnek, így külföldre is szép számú kutyát sikerül örökbe adni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások