Felhívás!

Senki ne fizessen!

Senki ne fizessen! Kovászna megye

Fizetőssé vált a városi közvécé Sepsiszentgyörgyön – legalábbis erről panaszkodtak a parkot gyakran látogató anyukák. Mint kiderült, illetéktelen személyek kértek egylejes belépőt, főként a gyerekektől.

Sepsiszentgyörgyi szülők hívták fel figyelmünket az elmúlt napokban, hogy a parkban játszó gyerekeik jelezték, egy lejt kellett fizetniük az amúgy ingyenes közvécé használatáért. Mint mondták, egy középkorú hölgy ült a bejáratnál, és egy lejt kért azoktól, akik használni szerették volna a mosdót.
„Felháborodással közöltem, hogy tudomásom szerint a vécé használata ingyenes, mire a hölgy elszaladt. Volt nála egy doboz is, amelyben aprópénz volt, gondolom, az előzőleg begyűjtött belépőkből” – mesélte Kedves Bernadett, aki kereste a parkőrt is, hogy panaszt tegyen, de aznap nem találta.
Az ügyben megkerestük a létesítményt működtető polgármesteri hivatalt is, ahol Bíró Lászlótól, a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetőjétől a már sejthető választ kaptuk: a közvécé ingyenes, és nincs tudomásuk arról, hogy pénzt szednének a bejáratnál. Ugyanakkor felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben ez megtörténik, hívják a 0800.800.767-es ingyenes számot, és értesítsék a helyi rendőrséget.
A központi parkbeli közvécében korszerű férfi és női, valamint mozgáskorlátozottak számára kialakított illemhelyek és mosdók vannak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások