A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Senki ne fizessen!

Senki ne fizessen! Kovászna megye

Fizetőssé vált a városi közvécé Sepsiszentgyörgyön – legalábbis erről panaszkodtak a parkot gyakran látogató anyukák. Mint kiderült, illetéktelen személyek kértek egylejes belépőt, főként a gyerekektől.

Sepsiszentgyörgyi szülők hívták fel figyelmünket az elmúlt napokban, hogy a parkban játszó gyerekeik jelezték, egy lejt kellett fizetniük az amúgy ingyenes közvécé használatáért. Mint mondták, egy középkorú hölgy ült a bejáratnál, és egy lejt kért azoktól, akik használni szerették volna a mosdót.
„Felháborodással közöltem, hogy tudomásom szerint a vécé használata ingyenes, mire a hölgy elszaladt. Volt nála egy doboz is, amelyben aprópénz volt, gondolom, az előzőleg begyűjtött belépőkből” – mesélte Kedves Bernadett, aki kereste a parkőrt is, hogy panaszt tegyen, de aznap nem találta.
Az ügyben megkerestük a létesítményt működtető polgármesteri hivatalt is, ahol Bíró Lászlótól, a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetőjétől a már sejthető választ kaptuk: a közvécé ingyenes, és nincs tudomásuk arról, hogy pénzt szednének a bejáratnál. Ugyanakkor felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben ez megtörténik, hívják a 0800.800.767-es ingyenes számot, és értesítsék a helyi rendőrséget.
A központi parkbeli közvécében korszerű férfi és női, valamint mozgáskorlátozottak számára kialakított illemhelyek és mosdók vannak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.