Felhívás!

RÖVIDEN

Lobbanjanak fel az őrtüzek

A Székely Nemzeti Tanács partnerségben az önkormányzatokkal, történelmi magyar egyházakkal, október 29-én, vasárnap délelőtt imanapot kezdeményez Székelyföld autonómiájáért, 17.30-tól pedig felgyúlnak a már szokásos helyszíneken az őrtüzek, vagy gyertyás-fáklyás megemlékezések lesznek. Sepsiszentgyörgyön két helyszínen is lesz rendezvény. 17 órától a Pacén kezdődik, őrtűzzel folytatódik, illetve 17.30-tól a turulszobornál lesz a gyertyás rendezvény, meghívott vendégek Szili Katalin és Izsák Balázs. Az M1 televízió élő kapcsolásban fog jelentkezni a helyszínről. Mindkét megmozdulásra sok résztvevőt várnak a szervezők. 

Forgalomkorlátozás

Korlátozták a vonatok forgalmát tegnap a Tusnád és Málnás közötti vasúti szakaszon egy fémhíd javítási munkálatai miatt. Ioan Rus, a Román Vasúttársaság (CFR) brassói regionális igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, előre betervezett javítási munkálatról volt szó, amelyet 9 és 17 óra közé ütemeztek. Az igazgató szerint, összesen négy, menetrend szerinti járatot érintett a korlátozás. A javítási munkálatok a Brassó-Jászvásár között oda-vissza közlekedő IR 1540 és 1541, valamint a Brassó-Marosvásárhely között oda-vissza közlekedő R 4508-4509 vonatokat érintették. 

Traffipax

Ma a 11-es országúton Kökösben, Uzonban, Szent­iván­laborfalván, Csernátonban és Nyujtódon, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Szotyorban és Sepsibükszádon, valamint Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességmérés. 

Forgalmi bűncselekmények

Két férfi nevére is készült kedden bűnügyi iratcsomó, miután ittasan az árokban landolt az egyik, zöldövezetben kötött ki a jogosítvány nélkül vezető másik. Alaposan beszeszelt állapotban motorozott egy szotyori atyafi, s miután lefordult az útról, a szonda 1,1 mg légalkoholszintet mért nála. Egy kézdivásárhelyi viszont jogosítvány nélkül furikázott, és a zöldövezetre hajtva kitört két díszfát. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.