A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

RÖVIDEN

Könnyű baleset

Csütörtökön este a 13E jelű országúton (Földvár és Bodzaforduló helységeket kapcsolja össze, Sepsiszentgyörgy érintésével – szerk.) 20 órakor egy 33 éves férfi által vezetett személygépkocsi a 32-es kilométerkő közelében vadállattal ütközött, a sofőr elveszítette uralmát a gépkocsi fölött, és az út mellett felborult. A balesetben utasai, egy 30 éves nő, valamint két kiskorú, mindketten 6 évesek, könnyű sérüléseket szenvedtek. Az eset kapcsán a közlekedésiek ismételten felhívják a gépkocsivezetők figyelmét a biztonsági övek használatának fontosságára, és arra, hogy a gyerekutasok életét megmentheti adott esetben a szakszerűen beszerelt gyermekbiztonsági rendszer. Az érvényben lévő rendelkezések szerint a gépkocsivezetők kötelessége ellenőrizni, hogy a mozgó járműben a kiskorúak be vannak kötve, illetve hitelesített gyerekülésben utaznak. A törvény tiltja, hogy 3 év alatti gyereket olyan gépkocsiban utaz­tassunk, amelyben nincs hitelesített gyermekbiztonsági rendszer, 135 centiméter magasságig is csak gyerekülésben rögzítve utazhatnak. 135 centiméter felett felnőttek számára használatos biztonsági övvel kell bekötni a gyereket. 

Összehangolt rendőrségi akció Baróton

Csütörtökön Baróton és a hozzá tartozó falvakban megelőző és elrettentő jellegű akcióban vettek részt az egyenruhások, köztük a közrendért, gazdasági bűncselekményekért, közlekedésért, fegyvertartásért felelős osztályok dolgozói. Az akció során leigazoltattak 142 személyt, ellenőriztek 93 járművet, 7 kereskedelmi társaságot, 6 személyt bekísértek. Készült 54 szabálysértési jegyzőkönyv, összesen 34 ezer lejre bírságoltak, 31 esetben ezek közül közlekedési vétségekért. Begyűjtöttek 4 hajtásit és 2 forgalmi engedélyt. Felsőrákoson ittas sofőrt igazoltattak, aztán bekísérték vérvételre. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.