Felhívás!

Röviden

Mától pótérettségi
Ma a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Kollégiumban berendezett vizsgaközpontban a román nyelvi írásbeli dolgozattal kezdődik meg a pótérettségi, mely holnap a magyarral, holnapután a matematikával vagy történelemmel, augusztus 24-én a profilnak megfelelő választott tantárggyal folytatódik, illetve 25-től a szóbeli vizsgákkal. Előzetes eredményeket szeptember 1-jén hirdetnek, az óvások elbírálását követően 6-án teszik közzé a végleges eredményeket. A megyei tanfelügyelőség közleménye szerint idén 17 elméleti és szaklíceumból összesen 372 diák gyürkőzik neki újra az érettséginek (11-gyel kevesebben mint tavaly ilyenkor), közülük 259-en idei végzősök, 113-an a korábbi évfolyamok végzettjei. 

Sebességmérés
Ma a 10-es országúton Bredéten, Bodzafordulón és Szitabodzán, a 11-es országútón Kökösön, Uzonban, Maksán, Csernátonban és Sárfalván, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Bükszádon folyik sebességmérés. 

Kábítószer-kereskedőket csíptek el
Augusztus 16-án három házkutatást hajtottak végre a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság területi kirendeltségének és a Kovászna megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályá­nak munkatársai megyeszerte. Az akció során hét cannabis tövet, 50 liter szeszt, mobiltelefonokat, laptopokat foglaltak le. A nyomozás rámutatott, hogy a három gyanúsított április és augusztus között termesztette és forgalmazta a kábítószert. Két fiatalt – egy 23 és egy 25 évest – vettek őrizetbe, az ügyben további nyomozás zajlik. 

Háromszéki tehetségek
Kovászna megyei kedvezményezettek – Szőcs Botond (zongora), Zöldi Lara (könnyűzene, ének), Balogh Hanna és Borcsa Félix Lehel (cselgáncs), valamint az Osonó Színházműhely – is vannak a Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdetett idei tehetségtámogató programjának, amelyet olyan diákok, diákcsapatok, iskolai sportegyletek, művészeti együttesek számára írtak ki, akik kiemelkedő teljesítményt értek el országos és nemzetközi versenyeken, és szakmai fejlődésük érdekében anyagi támogatásra van szükségük.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.