Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Vásároljon az államtól!
Újabb lakossági állampapírokat bocsát ki hétfőtől, de­cember 5-től a pénzügyminisztérium a Tezaur program keretében.
A kibocsátási tájékoztató értelmében a kötvények névértéke 1 lej; futamidejük egy és kettő esztendő, ennek függvényében évi kamatuk 7,65, illetve 7,8 százalék.
Az állampapírokat hétfőtől de­cember 20-ig lehet jegyezni a kincstár helyi fiókjaiban, továbbá december 5–19. között a városi és a vidéki postahivatalokban.
A kötvények kamatadómentesek.
Az állampapírokat olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik betöltötték 18. életévüket, és nincs felső határa annak, hogy mennyi kötvényt lehet vásárolni. <<

Torlódás várható
Bár novemberben tömegesen jelentkeztek az emberek a gépjárművezetői engedélyük cseréjére, januárban aligha kerülhető el a torlódás – jelentette ki novemberi sajtóértekezletén Kovászna megye prefektusa. Dr. Ráduly István elmondta azt is, hogy levélben fordultak a Hivatásos Labdarúgóligához az OSK stadionban történt idegengyűlölő megnyilvánulásokkal kapcsolatban, és bejelentette: december 8-án Kézdivásárhelyen tart kihelyezett meghallgatást.
A prefektus visszatért a következő időszakban lejáró hajtási engedélyekre, és elmondta: örömmel tapasztalta, hogy novemberben szinte egyetlen szabad hely sem volt a Sepsi Value Centerbe költöztetett gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési hivatalban.
Továbbra is arra biztatok mindenkit, akinek a következő két hónapban érvényét veszti a gépjárművezetői engedélye, hogy jelentkezzen orvosi vizsgálatra, és haladéktalanul kérjen időpontot a hivatalnál – mondta Ráduly István.

A prefektus az OSK stadionban, a Petrolul Ploiești elleni labdarúgó mérkőzésen sorra került idegengyűlölő megnyilvánulásokkal kapcsolatosan elmondta: előbb látogatást tett a stadionban, majd egyeztetett az esetről a brassói csendőrség rohamegységének vezetőjével. A sajtóban és a szociális hálón megjelent kommentekkel kapcsolatban a prefektus megjegyezte: az elhangzott xenofób bekiabálások ügyében a játékvezető és a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) megfigyelője kell hogy fellépjen. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük