Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Két új lakásotthon
A Kézdivásárhelyi Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ átszervezése nyomán, a SERA Románia Alapítvány támogatásával újabb két lakásotthont építenek Kézdivásárhelyen és Gelencén. A családi típusú otthonok 12 férőhelyesek. „Jó a tapasztalatunk az alapítvánnyal, több mint két évtizedes együttműködésünk során számos programunkat és beruházás létrejöttét támogatták. A két lakásotthon felépítése 700 ezer euróba kerül, ebből 500 ezret vállal az alapítvány, a fennmaradó részt a megyei önkormányzat biztosítja” – tájékoztatott Tamás Sándor tanácselnök.

50–60 év együtt
Bár máskor erre a Szent György-napok keretében került sor, idén az idősek világnapjára, október 1-jére időzítette a sepsiszentgyörgyi városháza az arany- és gyémántlakodalmukat ünnepelő házaspárok megünneplését. A 23 idős párt Antal Árpád polgármester és Vargha Fruzsina alpolgármester köszöntötte, a zenei momentummal hangulatossá tett eseményen virágot és oklevelet adtak át nekik. Az oklevélen ezt írta: „Köszönetünket és örömünket fejezzük ki hosszú és példaértékű együttélésük iránt. Őszinte szívvel kívánjuk, hogy az örök hűség esküje még sok szép, közösen eltöltött évet nyújtson Önök számára.” Incze Zsolt református lelkipásztor áldotta meg a jelenlevőket. (bt)

Vonzó egyenruha
Az elmúlt hetekben zajlottak a felvételi vizsgák a Román Rendőrakadémiára és a segédtiszteket kiképző rendőriskolába. Mintegy 4000 jelentkező adatlapjait iktatták, ami 3–4-szeres túljelentkezést mutat, a pszichológiai próbán kiesett a pályázók csaknem fele, a sport és erőnléti próbákon már 2350-en vehettek részt, de közülük csak 1690 jutott a harmadik fordulóba, vagyis az írásbeli vizsgára. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük