Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Igazgatói beszámoló a baróti tanácsülésen

Igazgatói beszámoló a baróti tanácsülésen Kovászna megye

A pénteki, szeptember 30-i rendes baróti tanácsülés első fele Derzsi Ráduly Kázmérnak, a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum igazgatójának beszámolójával telt ki, aki Benedek Huszár Erikával, a Gaál Mózes Általános Iskola igazgatónőjével együtt tett eleget a tanács meghívásának.

Hirdetés
Hirdetés

Derzsi Ráduly Kázmér beszámolóját azzal kezdte, hogy a közös célaz iskola pozitív képének erősítése kell hogy legyen, a problémákat, ha vannak, belső körökben kell megvitatni. A beszámoló végén, Bán István tanácsos kérdésének köszönhetően azonban kiderült, nem teljesen felhőtlen az iskola élete, ugyanis épp perben állnak a helyi szállítási vállalattal, a Transloc Rt.-vel. A minisztérium nem fizette ki a Transloc-nak a diákok ingáztatása ellenértékét, emiatt perel a cég: hogy miért pont az iskolát, azt az igazgató nem érti. A polgármester elmondta: a megyéből senki, egyetlen önkormányzat sem kapott átutalást erre a célra, s a minisztérium válaszra sem méltatta a polgármesteri hivatalt.

Egyébként az igazgató valóban csupa pozitív dologról számolt be a tanácsosoknak. Az elmúlt tanévben a diákok egy része háromhetes szakmai gyakorlaton vehetett részt Portugáliában, az Erasmus projekt keretében, az iskola udvarán felavatták az Apáczai Csere János-szobrot, a nyár végén felzárkóztató tábort szerveztek a IX. osztályt végzett diákoknak. Két osztályterem bútorzatát teljesen kicserélték, felújították számítógépeik hardver-részét, az iskola sportpályájának lelátóit, és két okostáblát is vásároltak. A fejlesztéseknek köszönhetően az eredmények is kezdtek mutatkozni: például az idei érettségizők átmenési aránya 52,73% volt, ami javulás a tavalyi eredményekhez képest. Hasznos dolgokat vásárolt az iskola a Tehetséggondozó Felzárkóztató Projekt keretében is. Emellett a diákok egy egész sor megyei, országos és nemzetközi versenyről hoztak díjakat, szám szerint húszat, ami szintén figyelemreméltó. A Kolozsváron lezajlott sportolimpiáról 5 díjjal tértek haza – sorolta.

Egy nyíregyházai intézménnyel közösen erdei iskolára, tanár-mobilitásra és élménypedagógiára vonatkozó projektbe kezdtek, de együttműködés van kialakulóban egy brassói iskolával is, amellyel a románnyelv-tanulás elősegítése érdekében csereprogramokat szerveznek. A problémák közül az igazgató az ingázást, illetve az iskolabüfé, a fogászati és orvosi rendelő hiányát említette, de javítani szeretnének a sportpálya állapotán is. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 3., 7:46
  ÉRTÉKELÉS: 4

  „…Benedek Huszár Erikával, a Gaál Mózes Általános Iskola igazgatónőjével együtt tett eleget a tanács meghívásának.” – a cikknek nincs folytatása?

 • User
  Dátum: 2022. október 4., 6:17
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Hat az erettsegi eredmenyekkel en nem dicsekednek.Igaz,attol fugg,hogy mihez hasonlitjuk.Mind meg is bukhattak volna,ahhoz kepest a fele atmeno ragyogo teljesitmeny.De ha a megye tobbi iskolajahoz hasonlitanank magunkat,akkor elontene szemunkot a konny.Mindegy,a lenyeg az,hogy a kanalisban allunk derekig szarban,de a nyakunkig nem ert meg,tehat pozitivak vagyunk.Igy kell ezt csinalni! Erasmus,tabor,versenyek es dijak,de romanul nem tudunk es nem is akarunk megtanulni.A verbeli szekelyek ugyse dugjak ki az orrulat Erdovidekrol,amiatt nem kell tudjak az orszag nyelvet.Spargat szedni meg epret kulfoldon pedig nem kell erettsegi diploma.