Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Szentgyörgyön is lett TED talk!

Szentgyörgyön is lett TED talk! Kovászna megye

A TED-események rangjához mért arculattal és felhozatallal rendelkező első, független rendezésű sepsiszentgyörgyi TEDx szombat délután tizenkét előadót vonultatott fel a színpadon a Turulmadár Iroda egyéves munkájának, számos szponzor anyagi és nagyon sok önkéntes időáldozatának köszönhetően.

Hirdetés
Hirdetés

A TED talk egy amerikai rendezvény, amely a világ számos híres tudósát, sportolóját és művészét állította színpadra, hogy egy-egy inspiráló (élet)történetet, innovációhoz vezető utat, avagy tudományos szemléletet adjanak elő – mindezt 18 percben! A Turulmadár Iroda az amerikai műsor licencét megszerezve és annak kötöttségeihez alkalmazkodva szervezte meg Sepsiszentgyörgyön a maratoni előadássorozatot, melyet első alkalommal csupán száz néző tekinthetett meg.

Miről is hallhattak a jelenlevők? A magyarországi Szabó Kristóftól arról, hogy miért jobb lassan meggazdagodni, mint mondjuk a lottó főnyereményét megnyerni, Nagy Zsolt volt távközlési miniszter arról mesélt, hányszor kellett újrakezdenie a karrierjét, hogyan állt fel egy-egy kudarc, válság után. Laura Poppea, a Brassói Közösségi Alapítvány vezetője a civil szervezetek szerepére, hasznára mutatott rá, Beke Zoltán stratégiai és digitalizációs tanács­adó pedig megválaszolta saját kérdését: lesz-e ember a jövő intelligens gyárában, illetve marad-e munkahely az embereknek a robotok mellett.

Gyöngyösi Csilla arról beszélt, hogyan lesz egy bölcsészből, ex-lelkészből kulturális vállalkozó, Szakács Pál István a tőzsdézésről, a közösségi projektek mellé állásának előzményeiről és következményeiről. Elise Wilktől arról hallhattunk, hogyan lett drámaíró, és hogyan sikerült neki a képzeletből valóságot formálni. Csákány László sepsiszentgyörgyi erdőgazdálkodó az erdő néhány kevésbé ismert hasznát tudatosította a hallgatóságban, a leg­ifjabb előadó, Ravasz András elektromérnök hallgató a tapasztalati tanulás előnyeit, a semmiből való önépítést részletezte. Oana Dragulinescutól arról tanulhattunk, hogyan lehet egy-egy szomorú történetet elfogadtatni az emberekkel, áttörve a közöny és az ellenérzések gátját. Thurzó Zoltán Guiness-világrekorder zongorista az önmenedzselés megtapasztalt mesterfogásait osztotta meg, míg Gál Lászlónak sikerült az igen rossz fényben feltüntetett medvékkel szemben az ember felelősségét is felmutatni.

Igen tömény és tartalmas nap volt, vélekedtek a megkérdezett résztvevők; gondolatébresztő volt – fogalmazta meg egyik néző. Többen jegyzeteltek is, hogy nagyobb esélyt adjanak a gondolatmagvaknak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük