Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Méhnyakrákszűrés Orbaiszéken

A Maros Megyei Sürgősségi Klinika és a MOGYE által szervezett méhnyakrákszűrési mobil karaván ma és holnap újra Kovászna megyében tartózkodik. Zágon, Zabola és Kovászna településeken várják a hölgyeket szűrésre a 24–64 éves korcsoportból – azaz kibővült a kezdeti 24–29 éves célcsoport a 29 és 65 közöttiekkel is. Az ingyenes szűrésre jelentkezőknél Babes-Papanicolau tesztet, illetve HPV szűrést végeznek a méhnyakrák korai jeleinek felismerése céljából.

A karaván programja a következő: csütörtökön 10 órától a zágoni orvosi rendelő udvarán, 16 órától a zabolai orvosi rendelő udvarán tartózkodik a mobil rendelő. Pénteken 10 órától a kovásznai szívkórház udvarán, 14 órától Kovászna központjában várják a jelentkezőket, azokat is, akiket valamilyen okból most nem lehet szűrni, mert ezeken a helyszíneken és időpontokban felvilágosító, informáló, tudatosító beszélgetésekre is sor kerül a méhnyakrák, illetve a megelőzés témájában. Kérem, éljenek ezzel a lehetőséggel! 

Dr. Finta Hajnal adjunktus – Kovászna megyei koordinátor

***
Enyhültek a vízgondok

Az elmúlt hetekben Sepsiszentgyörgyön több, egymástól látszólag független helyszínen is tapasztalható volt a víz elszíneződése, illetve helyenként ennek a súlyosabb változata. A Közüzemek Rt. az elmúlt 7 napban már nem kapott bejelentést ilyen jellegű problémákról a megyeszékhelyen. A víz elszíneződése a Csíki utcai munkálatok következménye, ami még a vízszolgáltató számára is meglepő volt, hogy a város alacsonyabban fekvő zónáiban sok helyen lépett fel a probléma. Gidófalva esetében, ahonnan a különösen száraz napok során több panasz is érkezett, szintén sikerült javítani a víz minőségén. Kézdivásárhelyen folyamatosan zajlik a rendkívül rossz állapotú vezetékek cseréje. Az úgynevezett vörös zónák felszámolása szépen halad, Pap Lajos helyi vezető szerint a Mihai Eminescu utcában már a végénél tartanak a munkálatok, következhet az Új utca. <<
(Közüzemek Rt.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.