Felhívás!

RÖVIDEN

Nemzetközi ifjúsági konferencia
Ma 10 órától nemzetközi ifjúsági konferenciát szervez a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) és az Innováció a Felnőttoktatásban Egyesület (InnoEdu) a StartUP Hub-Vállalkozásfejlesztési, Felnőttoktatási és Szakképzési Központ konferenciatermében. A konferencia célja rávilágítani arra, hogy milyen fontos szerepet játszanak a fiatalok a jövő építésében és egy környezetbarátabb, befogadóbb és digitalizáltabb Európai Unió létrehozásában.

Vonattal ütközött
Tegnap délután fél háromkor riasztották a Kovászna megyei rendőrség embereit, miután Bita és Cófalva között a 13E jelzésű országúton, pontosabban a vasúti átjárónál baleset történt. A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy személyszállító vonat ütközött egy személygépkocsival. A baleset során a járgány sofőrje megsérült – tájékoztatott a megyei rendőrség. A baleset miatt a forgalom elakadt, így a rendőrök egy sávon irányították a felgyülemlett autósokat (kevéssel délután 4 óra után indult be újra mindkét sávon).

Két autó karambolozott
Tegnap délután három felnőttet és egy kisbabát kellett kórházba szállítani, miután két személygépkocsi frontálisan ütközött. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, 13 óra után riasztották az illetékes hatóságokat, hogy Bélafalva polyáni kijáratánál közúti baleset történt. Az áldozatokat a megyei mentőállomás, illetve a rohammentősök szállították kórházba, hogy mihamarabb orvosi ellátásban részesülhessenek.

Botlatóköveket helyeztek el
Sepsiszentgyörgy önkormányzata emléktáblákat helyezett el a város 15 pontján, amelyekkel a 78 évvel ezelőtt elhurcolt sepsiszentgyörgyi zsidó áldozatok előtt tisztelegnek. A járdákra helyezett 15×15 centiméteres réztáblák a zsidó családok egykori lakhelyét, a gettót, (ahova összegyűjtötték őket) és az azóta lebontott zsinagóga helyét jelölik. Az emlékplakettek állítását Kiss Jenő Pro Urbe díjas nyugalmazott könyvtárigazgató kezdeményezte a Mikes Kelemen Művelődési Egyesület nevében, a 13 lakóhelyet József Álmos önkormányzati képviselő segítségével azonosították be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.