Hirdetés
Hirdetés

Menhely kánikulában

Menhely kánikulában Kovászna megye

A tartós kánikulában naponta több alkalommal is frissítik a szépmezői kutyamenhelyen az ebek vizét, illetve a ketreceket is gyakrabban takarítják. A nyári időszakban sem csökkent az örökbefogadási kedv, illetve a látogatók száma is stabil maradt.

Hirdetés
Hirdetés

A menhely vezetősége elmondta, nyáron, huzamos kánikulában napi 3-4 alkalommal frissítik az ebek vizét, a ketrecüket locsolják: ez utóbbi sok kutya számára igazi szórakozást jelent, beállnak a vízsugár elé, így hűsölnek, de akad olyan négylábú is, amelyik nem szereti a vízsugarat, így inkább behúzódik a kuckójába. Szerencsére a szabadságok ideje alatt sem csökken az örökbefogadási kedv, a statisztika szerint továbbra is szép számban vesznek magukhoz kutyákat az emberek, illetve több család vakációs programot tervez: eljönnek a menhelyre, és megsétáltatják a kutyusokat.

Az illetékesek rámutattak, amennyiben a látogatás vagy sétáltatás alatt megtetszik, és kiválasztják a leendő barátunkat, akkor a kölyök-, még nem ivarérett kutyák esetében könnyebb az örökbefogadási procedúra, de másoknál is legtöbb 2-3 napot kell várni arra, hogy hazavihessük az ivartalanított, oltott, chipezett újdonsült kedvencet. Jelenleg 165 kutya van a menhelyen: akadnak itt kicsik, nagyok, és mind szeretetre, új gazdira várnak.

Azt is megtudtuk, többnyire sikerült felszámolni a Sepsiszentgyörgy különböző pontjain (főképp a városszéleken) lévő kóborkutya-falkákat, így az elmúlt időszakban a menhely alkalmazottait nem riasztották agresszív kóbor kutyák támadása miatt. A legutolsó riasztáskor is hamar kiderült, hogy egy gazdás, sétáltatás közben szabadjára eresztett eb ijesztett rá a kisebb termetű kutyáját sétáltató hölgyre. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük