Felhívás!

Holdfényes éjszakák a parkban

Holdfényes éjszakák a parkban Kovászna megye

„Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek” – hangzott el 1969. július 20-án, amikor Neil Armstrong a Hold felszínére lépett. Nos, ha a háromszékiek rá nem is léphetnek, de karnyújtásnyi távolságból megfigyelhetik és körbejárhatják, ugyanis égi kísérőnk hű másolata megérkezett a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkba.

Luke Jerram Museum Of The Moon elnevezésű, NASA-fotók alapján készült alkotását már pénteken hatalmas érdeklődés fogadta. Napközben is egymás után készültek a „holdas fotók”, de az installáció sötétedés után vált igazán izgalmassá, amikor égitesthez méltó módon világítani kezdett.

A különleges kiállítást a következő napokban is érdemes lesz meglátogatni, hiszen számos kísérő eseményre kerül sor. Július 29-én és 30-án 17-21 óra között ingyenes fotóstand várja az érdeklődőket, ahol a helyben készült fényképeket ki is nyomtatják. Szerda reggel 10 órától és pénteken este 19 órakor Gabi Chirilă irányításával joga-foglalkozás zajlik. Csere Mihály, a Vega Csillagvizsgáló munkatársa szombaton, július 30-án 19 órától tart csillagászati bemutatót, melynek keretében a Holdról kevésbé ismert információkat is megoszt a jelenlévőkkel. Vasárnap 18 órakor pedig a Jazzpar Trió fog koncertezni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.