Felhívás!

Röviden

Tűz Nagyajtán

Szombaton késő délután tűz ütött ki egy nagyajtai asztalosműhelyben. Jelentős károk keletkeztek, a tulajdonos elmondása szerint húsz év munkájának gyümölcse veszett oda, gépek semmisültek meg, tönkrement minden, ami a műhelyben volt. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozhatta a hirtelen felcsapó tüzet, ami alig egy félóra alatt pusztította el a hosszú évek alatt felépített koporsókészítő magánvállalkozást. A tüzet végül helyi és a kiérkező tűzoltók segítségével sikerült megfékezni, szerencse, a műhely mellett levő családi házban nem keletkezett kár. 


Az átjárón ütötték el

Vasárnap délben értesítették a sepsiszentgyörgyi rendőrséget, hogy a Csíki utcában közúti baleset történt. A helyszínelés során kiderült, hogy egy 73 éves asszonyt ütöttek el a gyalogátjárón. Az áldozat nincs életveszélyben, bár orvosi ellátás végett kórházba szállították. A balesetet okozó autót egy 43 éves nő vezette, aki nem fogyasztott alkoholt, közölte a rendőrség. Az ügyben még tart a nyomozás.

Még mindig kevesen

Kevesen oltakoznak Kovászna megyében, a kórházban fekvő betegek jelentős része nem kapott oltást, ez pedig nagyon rossz – közölte a megyei kórház vezetősége. Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató ismételten az oltás felvételének megfontolására biztatja a lakosságot, de mint mondta: nem tudja, mivel lehetne rávenni az embereket, hogy helyesen döntsenek. Az orvos azon felháborodásának is hangot adott, hogy vannak olyan orvos kollégáik, akik oltásellenesek, és ezt hangoztatják is, ami nagyon veszélyes. A vezetőség szerint erősebb kampányokra lenne szükség, akár negatív (kórházi osztályok bemutatása), akár pozitív (közismert emberek oltakozása, buzdítása), ahhoz, hogy javuljanak az oltási adatok a megyében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.