Felhívás!

Röviden

Ráduly az új prefektus

Tegnap délután kapta kézhez a kormánytól prefektusi kinevezését Ráduly István, immár volt uzoni polgármester, aki ma teszi le a hivatali esküt új funkciójában. Az RMDSZ már február 11-én nevesítette jelöltjét, amikor a pártalkuk eredményeképp eldőlt, hogy Kovászna megyének magyar prefektusa lesz. Antal Árpád szentgyörgyi polgármester februárban kifejtette, az elvárás az, hogy a prefektúra ezután ne a kézifék szerepét töltse be, hanem dolgozzon együtt az önkormányzatokkal a fejlesztések és a közösségi együttműködés érdekében.

Maga a kinevezett így nyilatkozott, amikor jelöltsége nyilvánosságra került: „Nemcsak az önkormányzatok adminisztrációs tevékenységének ellenőrzésére koncentrálnék, a prefektus jogköre megengedi azt is, hogy tanácsadóként segítsem a polgármesteri hivatalokat, hogy a nézeteltérésre okot adó félreértéseket, a meddő vitákat elkerüljük. A dekoncentrált intézményekkel is meg kell találni a közös nevezőt olyanformán, hogy a háromszékiek érezzék, valami jó irányba változott.” (bt)

Elmarad a vásár

A szakhatóságok nem adtak engedélyt a Helyi Termelők Vásárának megrendezésére, a koronavírus-fertőzések növekvő trendje miatt, így az április 10–11-re tervezett rendezvény elmarad – adta hírül a vásár szervezője, a Tega. A cég közölte, húsvétkor a szokott program szerint szállítják a hulladékokat, illetve a szentgyörgyi piac is a megszokott program szerint üzemel, viszont az ügyfélfogadás pénteken és hétfőn szünetel.

Húsvéti adományt osztanak

Húsvét előtt a Napsugár Egyesület és a Vöröskereszt megyei szervezete gyűjtést kezdeményezett a rászoruló családoknak. A Vöröskereszt 11 háromszéki településen mintegy 304 alapélelmiszereket tartalmazó csomagot oszt szét a napokban. A Napsugár Egyesület már egy hónapja gyűjti az adományokat, ők tartós élelmiszercsomagot és édességcsomagot készítenek a családoknak, gyerekeknek. Az önkéntesek Sepsiszentgyörgyön és a környékbeli falvakban osztják szét az dobozokat a katolikus és az ortodox húsvét előtt egyaránt. Terveik szerint mintegy kétszáz családot keresnek fel. (bi)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.