Felhívás!

RÖVIDEN

Veszélyes lehet a bevásárlás
Online csalások lehetőségeire figyelmeztet a rendőrség, tekintettel a napokban zajló rengeteg „fekete péntek” akcióra, illetve a közelgő ünnepek miatt beköszöntött bevásárlási lázra is, amit nagyjából online művel a fogyasztók egy része.
Ezek a bevásárlások viszont megannyi lehetőséget kínálnak fel a csalók számára, ezért az egyenruhások összeállítottak egy listát, mire kell figyelni.
Ha lehet, ne fizessünk előre ismeretlen online kereskedőknek, csak az áru megérkezte után, utánvéttel. Amennyiben magánszemélytől vásárolunk, győződjünk meg arról, hogy a megegyezett áru érkezett, mielőtt kifizetnénk. Mindig legyünk elővigyázatosak, ha lényegesen olcsóbban kínálnak egy terméket, mint más helyeken! 

Forgalmi bűncselekmények
Vasárnap délben igazoltattak egy 44 éves, ittas férfit Előpatakon, aki egy személygépkocsit vezetett. Mivel pregnáns alkoholbűze volt, szondába fújatták, majd bekísérték vérvételre is. Eljárás indult ellene.
Lényegesen fiatalabb, alig 22 éves sofőrt állítottak meg vasárnap estefelé az egyenruhások a megyeszékhelyen, a Kossuth Lajos utcában, akinél a teszter viszont kannabiszfogyasztást mutatott ki; őt is bekísérték vérvételre, és közölték vele, hogy tette bűncselekmény, mert füvezés után is tilos vezetni. 

Vetélkedő diákoknak
Pénteken, december 4-én online pénzügyi vetélkedőt szervez a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, valamint a Magyar Mágnás Egyesület. A
VIII. Pénzmágnes – Kulcs a gyarapodáshoz című vetélkedőre az érdeklődő középiskolás diákok még ma is jelentkezhetnek! A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a nevezés díjtalan és a legjobb helyezést elérők készpénzjutalomban részesülnek, így az I. díj 300 euró, a II. díj 200 euró és a III. díj 100 euró. Első lépésként minden diáknak regisztrálnia kell a www.penzmagnes.ro oldalán, majd válaszolnia a tesztkérdésekre december 4-én. A szükséges tananyag is elérhető a Pénzmágnes weboldalán! A vetélkedő célja egy olyan általános pénzügyi tudás átadása a diákok számára, amely segítheti őket a helyes pénzügyi döntésekben és a tudatos pénzügyi magatartásban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.