Felhívás!

Új trend a közéletben

Új trend a közéletben Kovászna megye

Először a megyei tanácsnál került fiatal szakember az alelnöki székbe (Jakab Barna – 29), aztán Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is hasonlót észleltünk az alpolgármesterek (Vargha Fruzsina – 24, Szilveszter Szabolcs – 36) megválasztásakor. Most a 42 éves Godra Árpádot (képünkön) nevezte ki turisztikai tanácsadónak. Ez véletlen egybeesés, vagy valamiféle trendként értelmezhető? – kérdeztük Tamás Sándor megyetanácselnököt.

– Ez egy üzenet, hiszen a közéletben nincsenek véletlenek. Nemcsak fiatalok, nemcsak jó szakemberek az említett személyek, hanem minde-nikük más megyéből, más országból jött haza Háromszékre. Jakab Barna alelnök Bukarest és Hollandia után Brassóból, Vargha Fruzsina Kolozsvárról, Szilveszter Szabolcs korábban még Equadorban is dolgozott, Godra Árpád pedig Magyarország és Szováta után itthon gazdagítja a megyét. Ha még ehhez hozzávesszük Csáki Árpád őszi kinevezését a megyei kulturális és egyházügyi igazgatóság élére, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy ez nem véletlen, hanem trend.

– Különböző fórumokon azt is felvetették, hogy nem mindig a szakmai érvek döntenek egy-egy fiatal jelölésekor, hanem a baráti kapcsolatok. Meg tudja ezt cáfolni?
– Ha az elmúlt időszakban voltak is ilyenek, akkor ennek véget vetünk. Szerintem a közösségünk jövője többet érdemel. A mi célunk Székelyföld megváltoztatása, a hétköznapi viszonyok jobbá tétele. Meggyőződésem, hogy nem lehet a világban kizárólag Facebook-kommunikációval hatalmon maradni. A like-vadászat előtt és mögött komoly szakpolitika szükségeltetik, hétköznapi aprómunka és mérhető teljesítmény. Tehát üzenetünk egyértelmű a fiatal szakemberek felé: Háromszékre haza lehet jönni. Szükség van a megalapozott szaktudásra a közszférában és a magánszférában egyaránt.

– Mit gondol, ez a fiatal generáció mikor fogja úgymond „átvenni a hatalmat” a megyében?
– Eljön annak is az ideje.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 3., 7:25
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A trend, hogy valakinek a valakije itt érvényesült-e?! 😆
  Legtöbb esetben eddig így volt!
  Hány turisztikai szakembert kérdeztek meg, h vállalja-e? Fruzsi művészettörténész,Godra úr?!

 • User
  Dátum: 2020. december 3., 8:45
  ÉRTÉKELÉS: 13

  ‘Meggyőződésem, hogy nem lehet a világban kizárólag Facebook-kommunikációval hatalmon maradni. A like-vadászat előtt és mögött komoly szakpolitika szükségeltetik, hétköznapi aprómunka és mérhető teljesítmény.’ – mondja a megye legnagyobb lajkvadasza, a mi Tamas Sanyink, aki egy csorbat se tud ugy megenni, hogy ne posztoljon rola.

 • User
  Dátum: 2020. december 3., 10:41
  ÉRTÉKELÉS: 4

  “…nem mindig a szakmai érvek döntenek egy-egy fiatal jelölésekor, hanem a baráti kapcsolatok… Ha az elmúlt időszakban voltak is ilyenek, akkor ennek véget vetünk.”
  Ennek a kijelentésnek a jelenlegi helyzetben két értelme van.
  1. A döntéshozók rájöttek arra, hogy a politikai alapon kinevezett személyek szakmai felkészültség hiányában, képtelenek megfelelő döntéseket hozni. Ezáltal nem csak magukat, valamint az általuk képviselt irodát vagy intézményt járatják le, hanem azokat is, akik ezeket a személyeket kinevezték. Ha a fenti kijelentés valós alapot takar, azt jelenti, hogy a dilettánsok mennek a levesbe, helyüket felkészült szakemberek veszik át. Ha ez igaz, akkor ez tizenkettedik órai megvilágosodás. Erőt és kitartást kívánok ennek a mihamarabbi kivitelezésében.
  2. Kampány van.
  Kiváncsian várjuk az említett idézet tartalommal való kitöltését.

 • User
  Dátum: 2020. december 3., 13:47
  ÉRTÉKELÉS: 13

  A lényeg maradjon Tamás az elnök legalább nyugdíjazásáig. Többi az szemfényvesztés, négy év múlva repül a sok trendi szakember és jön az új gárda, Tamás marad.

 • User
  Dátum: 2020. december 3., 20:54
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ha véget vetnek a régi kapcsolat alapú megbizatásoknak az azt jelentené, hogy a már meglevő, inkompetens “szakemberektől” is megválnak? Mert egyes intézmények működése és vezetése a “kiskirályok” kommunista mentalitása miatt kritikán aluli.

 • User
  Dátum: 2020. december 4., 5:41
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Egy hotel marketing menedzsere nem kimondottan turisztikai szakember. Abban a pozicióban 1 hotelt kell képviselni itt a megye turizmusát… érződik a különbség igaz?!